Το ακρωτήρι του Λευκάτα

  Περιηγηθείτε στο άγριο τοπίο του Λευκάτα

  Διαβάστηκε από 34837 αναγνώστες

  Νότια από το λιμανάκι της Βασιλικής σαν σφήνα που τρυπά για 8 ολόκληρα χιλιόμετρα το πέλαγο, ξεπροβάλει ανάμεσα στο γαλάζιο του Ιονίου ο βράχος του Λευκάτα. Κάβος Δουκάτο, ακρωτήρι Νιρά, Κάβος της Κυράς και ακρωτήρι Λευκάτας, με αυτά τα ονόματα κατέγραψε η ιστορία των ανθρώπων την παρουσία της θρυλικής αυτής ακρογωνιάς της Λευκάδας.
  Στους αρχαίους χρόνους υπήρξε τόπος λατρείας του Λευκάτα Απόλλωνα και είχε κτισθεί ιερό αφιερωμένο στο θεό του Φωτός. Εδώ στην άκρη της Λευκαδίτικης γης έριχναν στο γκρεμό τους καταδικασμένους σε θάνατο κι αν κάποιος γλίτωνε του χάριζαν τη ζωή. Από εδώ πήδηξε στο κενό η Αφροδίτη για να απαλλαγεί από τον βασανιστικό πόθο της για τον Αδωνι. Σύμφωνα με την παράδοση από εδώ γκρεμίστηκε η Σαπφώ στα νερά του Ιονίου δίνοντας στο ακρωτήρι την ονομασία «Κάβος της Κυράς». Μέχρι το φάρο που δεσπόζει στο ακρωτήριο θα έρθετε ακολουθώντας ασφάλτινο δρόμο από το Πόρτο Κατσίκι.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

   

  που να μεινετε - ΛΕΥΚΑΔΑ

  • Για χαλάρωση και ηρεμία

   Όλες οι βίλες MOUNTY ISLAND, στα Λαζαράτα Λευκάδας έχουν δημιουργηθεί και διακοσμηθεί με ιδιαίτερη φροντίδα μεράκι και αγάπη, συνδυάζοντας διακριτική πολυτέλεια με παράδοση και αποτελούν ιδανικό προορισμό ξεκούρασης, χαλάρωσης και ηρεμίας.
    2645097296 Περισσότερα