Τι προβλέπει ο Νόμος

69088 Επισκέψεις στο άρθρο

Ήδη από το 1997, η χρήση παιδικού καθίσματος έχει γίνει υποχρεωτική και αναφέρεται σε παιδιά έως 12 ετών. Πιο αναλυτικά, στον αναθεωρημένο ΚΟΚ του 2007 αναφέρεται:

¶ρθρο 12, Παράγραφος 5: Για τη μεταφορά παιδιών ηλικίας μικρότερης των 12 ετών με αυτοκίνητο, είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων και ζωνών ασφαλείας. Οι παραβάτες τιμωρούνται με 80 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 20 μέρες και με 7 βαθμούς ποινής.

¶ρθρο 33, Παράγραφος Β΄: Απαγορεύεται η κατάληψη θέσης παραπλεύρως του οδηγού από παιδιά ηλικίας μικρότερης των 12 ετών, εφ’ όσον δε συγκρατούνται με εγκεκριμένο σύστημα, κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους, όπως και από περισσότερα πρόσωπα απ’ όσα επιτρέπεται για τη θέση αυτή.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

  • HAPPY CHOICE

    HAPPY CHOICE

    Η Silver Cross είναι η πρώτη εταιρεία που εφηύρε το πρώτο καροτσάκι το 1877, με το όνομά της να έχει συνδεθεί με τη Βασιλική οικογένεια του Ην. Βασιλείου.

     2103230419 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  •  The Baby Land

    The Baby Land

    Η «The Baby Land», αποτελεί μία επιχείρηση που με αγάπη και μεράκι φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.
     2102474111 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PERAMAX

    PERAMAX

    Η ΠΕΡΑΜΑΞ Α.Ε διαθέτει παιδικά καθίσματα της Britax-Romer, τα οποία έχουν τεχνολογία ISOFIX και μία πλήρη συλλογή από προϊόντα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.
      210 2474638 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ