Παράθυρο για επικίνδυνα ντίζελ
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Παράθυρο για επικίνδυνα ντίζελ

11.913 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2016)

Εκατοντάδες παλιά ρυπογόνα και καρκινογόνα μεταχειρισμένα ντίζελ εισαγωγής ετοιμάζονται να πουληθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιστολή στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ.Χρήστο Σπίρτζη

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Κύριε Υπουργέ,

Εκατοντάδες παλιά ρυπογόνα και καρκινογόνα μεταχειρισμένα ντίζελ εισαγωγής ετοιμάζονται να πουληθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πολλά βρίσκονται ακόμα στα τελωνεία, αλλά περισσότερα έχουν ήδη εκτελωνιστεί και πωλούνται σε εμπορίες μεταχειρισμένων.

Μιλάμε για diesel μοντέλα πριν το 2010 ( Euro 3 & Euro 4), που είναι τόσο ρυπογόνα σε καρκινογόνους ρύπους (NOx), ώστε απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κυκλοφορούν όμως. Η Τροχαία δεν μπορεί να τα σταματήσει. Θα έπρεπε σε κάθε φανάρι να σταματάει όλα τα αυτοκίνητα και να ζητάει την άδειά τους. Κάτι ανέφικτο.

Πώς βγάζουν άδεια ενώ απαγορεύεται; Η κομπίνα γίνεται με μια υπεύθυνη δήλωση. Δηλώνουν σαν τόπο κατοικίας τον Ωρωπό ή την Θήβα, παίρνουν άδεια και κυκλοφορούν μέσα στην Αθήνα. Πιθανότατα με αντίστοιχο τρόπο και στη Θεσσαλονίκη.

Εσείς μπορείτε να τους σταματήσετε εύκολα και άμεσα. Στοπ στις υπεύθυνες δηλώσεις, σχετικά με το που μένουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Να πρέπει να το αποδείξουν. Για παράδειγμα, όπως το κάνουν και οι τράπεζες, που ζητούν ένα εκκαθαριστικό σημείωμα και τον τελευταίο λογαριασμό ΔΕΚΟ, για να επιβεβαιώσουν τη διεύθυνση.

Μιλάμε για καρκινογόνους ρύπους κ.Υπουργέ και μπορείτε να το σταματήσετε με μια εγκύκλιο. Τα τελωνεία είναι γεμάτα με τέτοια «ντιζελάκια», έτοιμα να βομβαρδίσουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Είναι επείγον κ.Υπουργέ.

Από τον παρακάτω πίνακα φαίνεται ότι το 74% των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που εισάγονται αφορούν μοντέλα έως το 2010 (περίπου το 50% ηλικίας 10 ετών και άνω).




 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

MERCEDES NEW RANGE
OPEL