Λιβαδειά, στις Πηγές της Κρύας

    105632 Επισκέψεις στο άρθρο

    Στις βόρειες παρυφές του Eλικώνα βρίσκεται κτισμένη η σύγχρονη Λιβαδειά,.Στη Λιβαδειά θα σταματήσετε όπως όλοι οι περαστικοί, για να δοκιμάσετε  το δημοφιλές σουβλάκι αλλά και να περπατήσετε χαλαρά στο δροσερό Πάρκο της Κρύας, το οποίο η λαϊκή φαντασία έχει ταυτίσει με τις αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης.

    Τα πολλά τρεχούμενα νερά και η προσεκτική διαμόρφωση του χώρου δημιουργούν μια τοποθεσία κατάλληλη για ξεκούραση και μικρούς ευχάριστους περιπάτους. Αφθονα χορταριασμένα σκαλοπάτια οδηγούν στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία και στο μικρό γραφικό ξωκλήσι, χτισμένο σε κοιλότητα βράχου.

    Η περιοχή ενδείκνυται για διασκεδαστικές βόλτες πλάι σε μικρούς καταρράκτες, ενώ εστιατόρια, καλαίσθητα καφέ και μεζεδοπωλεία θα αναλάβουν να δώσουν συνέχεια στην ευχάριστη βόλτα σας. Αναζητήστε επίσης το Ιστορικό και Εθνολογικό μουσείο όπου εκθέτονται σε ενότητες θέματα από την καθημερινή ζωή της υπαίθρου, αλλά και την ιστορία της υδροκίνησης στην πόλη της Λιβαδειάς. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Tags: WEEKEND
    • Rainmaker G13

      ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και οι γυρω περιοχες της ! Πηγαιντε και πουθενα πιο περα οπως ΛΗΜΝΟ πχ και αλλου . Συνεχεια τα ιδια και τα ιδια μερη ανακυκλωνετε , για να μη πω αρθρα που τα εμφανιζετε μετα απο καιρο τα ιδια για νεα .

        2