Το πρώτο SUV της Alfa Romeo είναι πιστό στο DNA του ιταλικού οίκου.

Σπορτίφ ύφος στην καμπίνα της Stelvio. Η ποιότητα των υλικών είναι καλή. Η ορατότητα προς τα πίσω λίγο περιορισμένη λόγω της κουπέ σχεδίασης.

Είναι SUV, όμως στο δρόμο πηγαίνει σαν GTI. Η Stelvio είναι στο δρόμο πολύ απολαυστική.

O ιδιαίτερος χαρακτήρας της Alfa Romeo Stelvio αναδεικνύεται μέσα από τρεις κινητήρες.

Alfa Romeo Stelvio - Cuore Sportivo SUV

44.050 Επισκέψεις στο άρθρο

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo είναι πιστό στο DNA του ιταλικού οίκου. Διαθέτει επιβλητική σχεδίαση και σπορτίφ οδική συμπεριφορά.

Quick info

- To πρώτο SUV της Alfa
- Σπορ επιδόσεις και συμπεριφορά
- Στο πάτωμα της Giulia
- Από 150 έως 510 ίππους

Η αρχή έγινε με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις στις αρχές της χρονιάς, ακολούθησε η βενζινοκίνητη των 2 λίτρων με τα 280 άλογα και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η έκδοση Quadrifoglio με τον biturbo V6 κινητήρα των 510 ίππων που οδηγήσαμε πριν λίγες ημέρες. Αναφερόμαστε βέβαια στο νέο SUV της Alfa Romeo, το οποίο ανεξαρτήτως έκδοσης καταφέρνει και κερδίζει τις εντυπώσεις. Όχι μόνο με την επιβλητική του σχεδίαση, όσο με την οδική του συμπεριφορά και την απόλαυση που σου βγάζει στο δρόμο, αλλά και τη γενικότερη ποιότητα κατασκευής. Συγκεκριμένα, παρά τις κάποιες μικρές ατέλειες στη συναρμογή (χαμηλά στο ταμπλό και στις πόρτες), η Stelvio διαθέτει καλά υλικά κατασκευής που «βγάζουν» premium αέρα στο μοντέλο, ενώ ο μοντέρνος σχεδιασμός ενισχύει τις θετικές εντυπώσεις.

Είναι SUV, πάει σαν GTI 
Μπορεί ένα SUV να είναι απολαυστικό στο δρόμο; Ναι μπορεί! Απαντάμε βάζοντας… το χέρι μας στο ευαγγέλιο. Ανεξαρτήτως της έκδοσης που δοκιμάσαμε η Stelvio μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με το κοφτερό και πλούσιο σε πληροφόρηση τιμόνι που σε κάνεις να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι τροχοί, τη σφικτή ανάρτηση που δε αφήνει στο αμάξωμα να παίρνει μεγάλες κλίσεις, τα εξαιρετικά φρένα και την αποτελεσματική τετρακίνησή της. Σε όλες τις εκδόσεις της, νομίζεις πως οδηγάς μια μπερλίνα με χαμηλό κέντρο βάρους και όχι ένα SUV με βάρος στα 1.800 κιλά, ενώ όλες οι εκδόσεις κινητήρων καταφέρνουν και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού της κατηγορίας της. Ok, μπορεί η κατανάλωση να είναι αρκετά ψηλότερη από αυτό που λένε τα χαρτιά, όμως αυτό δεν επηρεάζει αρνητικά τη ζυγαριά…

Με κινητήρες έως 510 PS 
O ιδιαίτερος χαρακτήρας της Alfa Romeo Stelvio αναδεικνύεται μέσα από τρεις κινητήρες: 2λιτρο turbo βενζίνης 200 και 280 ίππων, τον καταγωγής Ferrari 2,9 V6 Bi-Turbo με 510 ίππους (με αυτόν η Stelvio είναι το ταχύτερο SUV στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ) και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων από 150 έως 210 ίππους. 
Και οι 3 κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων και το σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης Q4 all-wheel drive. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

DEH PASXA
skoda