Αισθητικά το Leaf της 2ης γενιάς ακολουθεί το στυλ του νέου Micra με κάποια στοιχεία από το πρωτότυπο Leaf.

Στο ανανεωμένο εσωτερικό ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 7,0 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.

Το νέο Leaf θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα μπορεί στο 90% των περιπτώσεων να λειτουργήσει με ένα πεντάλ, το λεγόμενο E-Pedal.

Nissan Leaf - Hλεκτρίζει

44.046 Επισκέψεις στο άρθρο

Το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό μοντέλο του κόσμου, με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 270.000 μονάδες, αλλάζει γενιά και εξαφανίζει τα σημεία που υστερούσε. Θα διατεθεί και στην Ελλάδα από τον ερχόμενο Μάιο!

Quick info

- 2η γενιά Leaf
- Με χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης
- Αυτονομία έως 500 χλμ.
- Διαθέσιμο στην Ελλάδα τον Μάιο

Αισθητικά το Leaf της 2ης γενιάς ακολουθεί το στυλ του νέου Micra με κάποια στοιχεία από το πρωτότυπο Leaf. Γενικά δείχνει πιο νεανικό και δυναμικό, χάρη και στη μικρή αύξηση του μήκους (+35 χλστ.) φτάνοντας έτσι τα 4.480 χλστ. Το μεταξόνιο έχει παραμείνει στα 2.700 χλστ. μιας και η πλατφόρμα παραμένει ίδια. Πάντως η αεροδυναμική του αμαξώματος έχει βελτιωθεί με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27.

Με αυτονομία 378 χλμ.
Τεχνολογικά προηγμένο, το νέο Nissan Leaf χαρακτηρίζεται από το νέο πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου των 40 kWh ή 60 kWh. Χάρη στο τελευταίο, η αυτονομία του είναι πλέον 378 χλμ. με βάση το NEFZ, το νέο ευρωπαϊκό κύκλο μέτρησης. Για να φορτίσει σε κοινό οικιακό δίκτυο χρειάζεται μέχρι και 16 ώρες, ενώ τροφοδοτεί έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα, που με 110 kW (150 άλογα) αποδίδει 30 περισσότερα σε σχέση με αυτόν της 1ης γενιάς και εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 8,5 δλ.. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 144 χλμ./ ώρα, προκειμένου να μην εξαντλείται η μπαταρία. Ακόμα καλύτερες επιδόσεις θα έχει η κορυφαία έκδοση του Leaf που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018, με κινητήρα 160 Kw και αυτονομία 500 χλμ..

Πηγαίνει και μόνο του
Το νέο Leaf θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα μπορεί στο 90% των περιπτώσεων να λειτουργήσει με ένα πεντάλ, το λεγόμενο E-Pedal, ενώ θα έχει και δυνατότητες ημι-αυτόνομης οδήγησης. Το σύστημα της Nissan λέγεται ProPilot, λειτουργεί με ταχύτητες από 30 έως 100 χλμ./ ώρα, ενώ συνδυάζεται και με σύστημα αυτόματης στάθμευσης. Στο ανανεωμένο εσωτερικό ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 7,0 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, ενώ οθόνη υπάρχει και στον πίνακα οργάνων με το αναλογικό ταχύμετρο.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
KIA