Το C3 Aircross είναι μια νέα γενιά SUV που συνδυάζει το μοντέρνο στιλ με την πρακτικότητα.

Όμορφο και trendy είναι το εσωτερικό του C3 Aircross. Η διχρωμία δίνει έξτρα πόντους.

Έχει χώρους, είναι και πρακτικό. Το συρόμενο πίσω κάθισμα βοηθά.

Καλή και ολοκληρωμένη αίσθηση αφήνει το μοντέλο στο δρόμο, αν και ο προσανατολισμός του είναι η άνεση.

Citroen C3 Aircross - Next Generation SUV

44.057 Επισκέψεις στο άρθρο

Αυτή την φράση χρησιμοποιεί η Citroen για το νέο της compact crossover. Πραγματικά, το C3 Aircross είναι μια νέα γενιά SUV που συνδυάζει το μοντέρνο στιλ με την πρακτικότητα. 

Quick info

- Η crossover εκδοχή του Citroen C3
- Μοντέρνος σχεδιασμός και lifestyle χαρακτήρας
- Οικονομικοί κινητήρες βενζίνης και diesel

Η Citroen δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη από την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτου, τα B-SUV. Κατέβηκε, λοιπόν, σε αυτή και μάλιστα με τη δική της ξεχωριστή πρόταση, το νέο Citroen C3 Aircross, το οποίο συνδυάζει το μοντέρνο στυλ και lifestyle του C3, την πρακτικότητα των Picasso μοντέλων και τις εκτός δρόμου ικανότητες του ονόματος Cactus. Και όλα αυτά καταφέρνει να τα συνδυάσει όμορφα, στη σωστή ποσότητα το καθένα (σ.σ. απόδειξη, πως πρόσφατα το γαλλικό μοντέλο κατέκτησε και το πανευρωπαϊκό βραβείο του Autobest) δημιουργώντας ένα μοντέλο με έντονη προσωπικότητα και χαρακτήρα στην κατηγορία.

Chic σχεδίαση
Το C3 Aircross, όπως και το C3, δεν περνάει απαρατήρητο. Σημείο αναφοράς του είναι τα φώτα ημέρας που ενώνονται από τη λεπτή φάσα χρωμίου, η μάσκα, τα τετράγωνα φανάρια εκατέρωθεν, τα πλαστικά προστατευτικά στο αμάξωμα αλλά και οι ράγες οροφής. Δεν διαθέτει airbumps όπως το Cactus, καταφέρνει όμως με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τη γενικότερη σχεδίασή του να κερδίσει τις ματιές των περαστικών. 

Από την άλλη, περνώντας στην καμπίνα του, αυτή ακολουθεί τα σχεδιαστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του C3, διαθέτει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, ενώ δεσπόζουσα θέση έχει μια οθόνη πολλαπλών λειτουργιών 7 ιντσών. Αναφορικά με τους χώρους, το πορτ μπαγκάζ ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας με χωρητικότητα από 410-520 λτ..

Με 5 μηχανικά σύνολα 
Το C3 Aircross προσφέρεται με προηγμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με χαμηλή κατανάλωση και ρύπους. Ο βραβευμένος κινητήρας βενζίνης PureTech των 1.200 κ.εκ διατίθεται με ισχύ 82, 110 και 130 ίππων (οι δύο τελευταίοι είναι turbo) και συνδυάζεται με χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων ή αυτόματο EAT6 στην έκδοση των 110 ίππων Turbo. Για αυτούς που «επιμένουν» στο πετρέλαιο προσφέρεται ο 1,6 BlueHDi με 100 ή 120 ίππους, ο οποίος όπως είδαμε πρόσφατα κατά τη δοκιμή του μοντέλου είναι πολύ οικονομικός σε κατανάλωση και καλός σε επίδόσεις.

Στο δρόμο
Ανεση με τη σφραγίδα της Citroen είναι η φράση που εμπερικλείει τα της οδικής συμπεριφοράς του μοντέλου. Συγκεκριμένα, κάθεσαι ψηλά έχοντας καλή περιφερειακή ορατότητα, η ανάρτηση είναι μαλακή και απορροφά τις ανωμαλίες, το τιμόνι ελαφρύ αλλά καλό σε πληροφόρηση, τα περιθώρια πρόσφυσης καλά και η συμπεριφορά αναμενόμενα υποστροφική στην πίεση. Μόνη μας ένσταση τα ελαστικά τεσσάρων εποχών που ναι μεν σε συνδυασμό με το grip control σου επιτρέπουν να κινηθείς με μεγαλύτερη ευκολία εκτός ασφάλτου, όμως προσθέτουν κάποια μέτρα στην απόσταση φρεναρίσματος.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ford
skoda