Capital Control και στους δρόμους... Χρησιμοποιείτε ή αποφεύγετε τα διόδια;

Capital Control και στους δρόμους... Χρησιμοποιείτε ή αποφεύγετε τα διόδια;

Διόδια Control...

8.662 Επισκέψεις στο άρθρο (19/8/2015)

Aξίζει να σπαταλήσεις κάποιες παραπάνω ώρες στο πήγαινε-έλα των διακοπών εξοικονομώντας τα χρήματα από τα διόδια;

Oι διακοπές με το προσωπικό αυτοκίνητο έχουν άλλη χάρη μιας και προσφέρουν την απαραίτητη ελευθερία (μετα)κινήσεων. Έχουν όμως και το δικό τους κόστος, εκτός φυσικά από τη βενζίνη, το πετρέλαιο ή όποιο άλλο καύσιμο έχει κανείς. Και καλά για το βαπόρι είναι γνωστή η σχετική ακρίβεια, για τα διόδια όμως το έχετε σκεφτεί; Για να πάει κανείς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να γυρίσει το κόστος των διοδίων δεν είναι παίξε γέλασε μιας και πλέον ξεπερνά τα 60 ευρώ: 61,8 ευρώ για την ακρίβεια (χωρίς τα πιθανά 2,8+2,8 ευρώ της Αττικής Οδού) και μπορούμε να μιλάμε για κανονική αφαίμαξη. Απλά να αναλογιστούμε πως με 60 ευρώ μπορεί να έχει κανείς μια έξτρα διανυκτέρευση ή το φαγητό μιας ολόκληρης μέρας για ένα ζευγάρι.Τα διόδια μπορούν να αποφευχθούν νόμιμα αν κανείς κινηθεί από τις παράπλευρους οδούς. Στο autotriti.gr παλαιότερα είχαμε κάνει σχετικό αφιέρωμα με την εναλλακτική στα ακριβά διόδια.
Κινούμενοι στα όρια της ταχύτητας με διόδια όσο και χωρίς διόδια είχαμε κέρδη και ζημίες. Στην περίπτωση της επιλογής εναλλακτικής, χωρίς διόδια, οδού το τίμημα ήταν παραπάνω χρόνος και ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση (που όμως δεν επηρέασε ουσιαστικά το συνολικό κόστος). Από την άλλη η ασφάλεια της εθνικής οδού μπορεί να κοστολογηθεί; Στους παράπλευρους δρόμους υπάρχει κίνηση από νταλίκες, αγροτικά μηχανήματα και πολλές διασταυρώσεις. 
Όπως και να έχει τα 61,8 ευρώ είναι βαριά ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως μπορεί με αυτά να έχει άλλη μια έξτρα μέρα στο κόστος των διακοπών του. Όλα βέβαια είναι ζήτημα προσωπικών επιλογών και προτεραιοτήτων. Μήπως μια λύση θα ήταν η μέση οδός; Μια διαδρομή με διόδια και μια χωρίς;Εσείς τι λέτε; Θα προτιμούσατε να φάτε λίγη παραπάνω ώρα στο δρόμο κινούμενοι σε παράπλευρους δρόμους γλιτώνοντας ένα σεβαστό ποσό σε διόδια ή θέλετε την ασφάλεια της (ακριβής) Εθνικής Οδού για να φτάσετε γρήγορα στον προορισμό σας;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO PROACE
skoda