Θα «δώσεις» τον γείτονά σου ή θα τον αφήσεις να σε... ντουμανιάζει;

Θα «δώσεις» τον γείτονά σου ή θα τον αφήσεις να σε... ντουμανιάζει;

Να τον καταδώσω ή όχι;

5.606 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2016)

Οι Αθηναίοι 30άρηδες θα ζήσουν 13 μήνες λιγότερο! Τώρα που το ξέρεις θα τον καταδώσεις ή όχι;

Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά τα στοιχεία του τριετούς διευρωπαϊκού προγράμματος Aphekom για τις επιπτώσεις στην υγεία των Ευρωπαίων από τα αιωρούμενα στην ατμόσφαιρα. Και ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι το καρκινογόνο ΝΟx.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τι είναι το ΝΟx; Το ΝΟx ή αλλιώς οξείδιο του αζώτου είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ρύπανσης της ατμόσφαιρας και εκπέμπεται από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και ειδικότερα των diesel.

Γι`αυτό άλλωστε και η Ε.Ε. «σκοτώνει» τα diesel και συνεχώς θέτει νέα αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων για τα καινούρια οχήματα. Μάλιστα οι αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να τα διώξουν από τους δρόμους τους και δίνουν ακόμα και επιδοτήσεις 4 χιλιάδων ευρώ για αυτό το σκοπό, όπως η Γερμανία.

Αντίθετα στη χώρα μας εισήχθησαν 20.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Ευρώπη, από τα οποία το 64% αυτών, δηλαδή τα 12.800 είναι Euro3 και Euro4 (προ του 2010). Πρόκειται δηλαδή για ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ αυτοκίνητα. Αυτά απαγορεύεται να κινούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο όλα αυτά τα εισαγόμενα ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ αυτοκίνητα, πουλιούνται κυρίως σε κατοίκους των δύο αυτών περιοχών.

Εμείς όμως τι κάνουμε για αυτή την κατάσταση; Στην κουλτούρα μας σαν λαός δεν μας ταιριάζει να «ρουφιανεύουμε» συμπολίτες μας, όμως όταν δεις ξαφνικά το γείτονά σου να παρκάρει το ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ μεταχειρισμένο του, που μόλις αγόρασε στην αυλή του, τι θα κάνεις; Θα σφυρίζεις αδιάφορα και θα τον αφήσεις να στερεί μήνες ζωής από εσένα και το παιδί σου ή θα τον καταδώσεις;

Πολλοί θα υποστηρίξουν πως είναι λάθος να «δώσεις» τον γείτονά σου. Αλλοι τόσοι θα υποστηρίξουν πως είναι λάθος να αφήσεις τον γείτονά σου να «σκορπά θάνατο».

Ψηφίστε και με το κλικ δείτε τι έχει ψηφιστεί μέχρι τώρα 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
OPEL