Honda Civic Hatchback Concept

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/3/2016

Η σχεδίαση του πρωτοτύπου προαναγγέλλει μία σημαντική αλλαγή από τις προηγούμενες εκδόσεις της βασικού Ευρωπαϊκού μοντέλου της Honda, εστιάζοντας στην τολμηρή σχεδίαση και στην ικανοποιητική δυναμική συμπεριφορά.


Το νέο Civic hatchback βρίσκεται στο +30 χλστ. σε πλάτος, και -+130 χλστ. σε μήκος σε σχέση με την τρέχουσα γενιά, ενώ είναι κατά 20 χλστ. χαμηλότερο. Νέοι μεγαλύτεροι και φαρδύτεροι τροχοί σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο, τους κοντούς πρόβολους και τις αεροδυναμικές επιφάνειες της καμπίνας, επιτείνουν τη δυναμική αίσθηση του εξωτερικού.

Στο εμπρόσθιο τμήμα ο κοντός πρόβολος με τους μεγάλους αεραγωγούς διαμορφώνουν μία πιο δυναμική οπτική ταυτότητα για την οικογένεια της ιαπωνικής φίρμας. Προβολείς και φώτα ημέρας LED ρέουν κάτω από το ανάγλυφο καπό, προς τους τονισμένους θόλους των τροχών.

Το νέο Civic Hatchback θα διατίθενται με γκάμα τριών κινητήρων: βενζινοκινητήρες 1.0 λτ. και 1.5 λτ. VTEC TURBO, καθώς και ο ανανεωμένος1.6 i-DTEC diesel. Το Civic θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο που θα περιλαμβάνει τους δύο νέους βενζινοκινητήρες και το πρώτο παγκοσμίως που διατίθεται με 1.000άρη.

Οι νέοι κινητήρες αποτελούν τμήμα της αυξανόμενης γκάμας Earth Dreams Technology της Honda και στοχεύει σε ένα συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων, κορυφαίας ισχύος σε σχέση με τον κυβισμό τους και εξαιρετικής οικονομίας καυσίμου. 

Μία ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς και αποδοτικού 1.6 i-DTEC diesel της Honda θα προσφέρεται μαζί με τους δύο νέους βενζινοκινητήρες. Ο turbo-diesel common rail υιοθετεί εκτενείς τεχνολογίες που μειώνουν την τριβή, βελτιώνουν τις επιδόσεις και αυξάνουν την οικονομία καυσίμου. Το σύστημα απαρτίζουν ένας μικρός, υψηλής απόδοσης υπερσυμπιεστής, σύστημα EGR (ανακύκλωσης καυσαερίων) χαμηλής πίεσης και κυλινδροκεφαλή υψηλής ροής και έντονου στροβιλισμού. 

 
  • Jalisco

    Το γνωμικό "κάθε πέρυσι και καλύτερα" ταιριάζει γάντι στο σχεδιασμό των μοντέλων της ΣΕΑΤ.....

      4
  • giorgos alfa75 america

    Nομιζω οτι ξεχασατε να αναφερεται, οτι παρουσιαζονται και οι απλες εκδοσεις της Alfa Romeo Giulia!

      3
    • autotriti

      Απάντηση: Το άρθρο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα μοντέλα. Στην Giulietta αναφέρουμε και τις υπόλοιπες εκδόσεις.

        1
  • iordanis

    το audi q2 απο πισω κλασσικο vw polo και απο μπροστα κλασσικο audi a2.τιποτα αλλο δεν προσφερουν πλεον.

      2
  • Tsiman

    Ωραίο το CIVIC, αλλά ποιος ξέρει τι τιμή θα του βάλει ο Σαρακάκης; Στα τελευταία μοντέλα βλέπουμε μεγάλη διαφορά στις τιμές Ελλάδος με υπόλοιπης Ευρώπης, χωρίς να δικαιολογούνται από την φορολογία μας.