Lamborghini Centenario

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/3/2016

Μετά το προχθεσινό προωθητικό video που ανέβασε και μετά… κατέβασε ηLamborghini από το YouTube, έφτασε η στιγμή για την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου που δημιουργήθηκε προς τιμήν των 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή της φίρμας Feruccio Lamborghini.


Η «αγριεμένη», όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, Lamborghini Centenario, θα αποδίδει 770 ίππους και 700 Nm ροπής μέσω του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων. Το νέο μοντέλο βασίζεται στηνAventador, ενώ μόλις 20 coupe και άλλα 20 roadster «κομμάτια» θα βγουν στην παραγωγή.

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις της εντυπωσιακής Centenario, το 0-100 έρχεται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, για το 0-300 απαιτούνται 23,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 350 χλμ./ώρα. Όσο για το κόστος της; Χωρίς τους φόρους υπολογίστε κοντά στα 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί ότι το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ στο πίσω μέρος εδράζεται μια αεροτομή που ενεργοποιείται στις υψηλές ταχύτητες, προκειμένου να αυξηθεί το downforce. Εντυπωσιάζει και ο τεράστιος διαχύτης με την τριπλή κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης. 

 
  • Jalisco

    Το γνωμικό "κάθε πέρυσι και καλύτερα" ταιριάζει γάντι στο σχεδιασμό των μοντέλων της ΣΕΑΤ.....

      4
  • giorgos alfa75 america

    Nομιζω οτι ξεχασατε να αναφερεται, οτι παρουσιαζονται και οι απλες εκδοσεις της Alfa Romeo Giulia!

      3
    • autotriti

      Απάντηση: Το άρθρο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα μοντέλα. Στην Giulietta αναφέρουμε και τις υπόλοιπες εκδόσεις.

        1
  • iordanis

    το audi q2 απο πισω κλασσικο vw polo και απο μπροστα κλασσικο audi a2.τιποτα αλλο δεν προσφερουν πλεον.

      2
  • Tsiman

    Ωραίο το CIVIC, αλλά ποιος ξέρει τι τιμή θα του βάλει ο Σαρακάκης; Στα τελευταία μοντέλα βλέπουμε μεγάλη διαφορά στις τιμές Ελλάδος με υπόλοιπης Ευρώπης, χωρίς να δικαιολογούνται από την φορολογία μας.