Abarth 124 Spider 170 PS

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/3/2016

Το ότι το Fiat 124 Spider αποτελεί το alter ego του νέου Mazda MX-5πιθανότατα το ξέρατε. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι πως το ιταλικό roadster απέκτησε και έκδοση Abarth, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης. Το εμπορικό του ντεμπούτο θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 40.000 ευρώ.

Το καυτό μοντέλο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Abarth Racing Team και είναι σύμφωνο με τις τρεις αρχές της εταιρείας: Επιδόσεις, δεξιοτεχνία και τεχνική αρτιότητα. Ζυγίζει μόλις 1.060 κιλά, με το βάρος να είναι μοιρασμένο τέλεια στο 50/50. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 1.4 MultiAir Turboκινητήρας των 170 ίππων και των 250 Nm ροπής. 

Έτσι, το αμάξι έχει σχέση βάρους προς ισχύ, της τάξης των 6,2 κιλών/ίππο -την καλύτερη της κατηγορίας του- ενώ προσφέρει 124 ίππους/λίτρο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ., ούτε ότι έχει τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα. Για τη βελτίωση του ήχου του κινητήρα, η Abarthεξοπλίζει το αυτοκίνητο με την εξάτμιση Record Monza. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, ενώ υπάρχει και στάνταρ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Προαιρετικά διατίθεται και αυτόματο κιβώτιο Sequenziale Sportivo με paddles στο τιμόνι.

Τα αμορτισέρ έγιναν από την Bilstein ειδικά για το Abarth, ενώ για καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά τοποθετήθηκαν πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές δοκοί. Τα φρένα είναι της Brembo και διαθέτουν μπροστά αλουμινένιες δαγκάνες, ενώ για να αυξηθεί η ακρίβεια των χειρισμών του τιμονιού έχει τοποθετηθεί μπάρα θόλων.

Εμφανισιακά, τώρα το Abarth 124 Spider, ξεχωρίζει από το μαύρο καπό, τον διαφορετικό προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και φυσικά από τα λογότυπα με τον σκορπιό. Η μεταμόρφωση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, εκεί που έχουν τοποθετηθεί σπορ δερμάτινα καθίσματα, πεντάλ αλουμινίου, τιμόνι με μικρή διάμετρο και πιο κοντός επιλογέας ταχυτήτων. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει ένα κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο με κόκκινο φόντο.

Παράλληλα, η Abarth παρουσίασε στη Γενεύη και την αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου, με το οποίο θα συμμετάσχει στο Abarth Trophy, στο ιταλικό πρωτάθλημα F4, όπως επίσης και στο ADAC Abarth F4. Το Abarth 124 Rallyφέρει έναν 1.800άρη κινητήρα 300 ίππων, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων.


 
  • Jalisco

    Το γνωμικό "κάθε πέρυσι και καλύτερα" ταιριάζει γάντι στο σχεδιασμό των μοντέλων της ΣΕΑΤ.....

      4
  • giorgos alfa75 america

    Nομιζω οτι ξεχασατε να αναφερεται, οτι παρουσιαζονται και οι απλες εκδοσεις της Alfa Romeo Giulia!

      3
    • autotriti

      Απάντηση: Το άρθρο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα μοντέλα. Στην Giulietta αναφέρουμε και τις υπόλοιπες εκδόσεις.

        1
  • iordanis

    το audi q2 απο πισω κλασσικο vw polo και απο μπροστα κλασσικο audi a2.τιποτα αλλο δεν προσφερουν πλεον.

      2
  • Tsiman

    Ωραίο το CIVIC, αλλά ποιος ξέρει τι τιμή θα του βάλει ο Σαρακάκης; Στα τελευταία μοντέλα βλέπουμε μεγάλη διαφορά στις τιμές Ελλάδος με υπόλοιπης Ευρώπης, χωρίς να δικαιολογούνται από την φορολογία μας.