To Caterham C 120
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Caterham C 120

To Alpine της Caterham

1.612 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2016)

Το στούντιο που σχεδίασε το από κοινού πρότζεκτ της Renault με την Caterham (αργότερα εγκαταλείφθηκε) για τη δημιουργία του Alpine, έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του, για το πώς οραματιζόταν το Alpine η Caterham.

To Alpine αρχικά ήταν προγραμματισμένο να εξελιχθεί από τη Renault και την Caterham από κοινού, ωστόσο μετά το «διαζύγιο» της σύμπραξης, η γαλλική φίρμα αγόρασε το μερίδιο των Βρετανών, συνεχίζοντας, αυτή τη φορά από μόνη της, την εξέλιξη του νέου Alpine. Ο σχεδιαστικός οίκος Drive, που είχε αναλάβει την προ διαζυγίου σχεδίαση του μοντέλου, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα το πώς οραματιζόταν η Caterham αυτό το μοντέλο. Μάλιστα αποκάλυψε πως το πλάνο, το ήθελε να αποτελέσει το μελλοντικό αδερφό μοντέλο του Alpine. 
Τα μηχανικά μέρη είχαν εξελιχτεί από τους δύο κατασκευαστές, ενώ για τησχεδίαση του μοντέλου εργαζόντουσαν δύο σχεδιαστικοί οίκοι. Τελικώς όταν είχαν κατασκευαστεί από πυλό σε κανονική κλίμακα δύο προτάσεις, τα μοντέλα C120 και AS1, η Renault σταμάτησε το όλο πρότζεκτ.
Σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή του Drive, Mark Przeslawski, το C120 είχε δημιουργηθεί με σκοπό να ενσωματώσει τη φιλοσοφία του Caterham Seven. Ωστόσο επειδή το Alpine θα ήταν κεντρομήχανο, αυτό αποτελούσε κάτι πρωτόγνωρο για τη βρετανική φίρμα, η οποία θα έπρεπε να μπορέσει να συνδυάσει την κληρονομιά της Caterham σε ένα μοντέλο που δεν θα ήταν το άμεσα αναγνωρίσιμο διθέσιο cabrio, για αυτό και ανακάλυψε νέους τρόπους για να το πράξει.

O σχεδιαστικός οίκος έπρεπε να ενσαρκώσει τη φιλοσοφία της Caterham σε ένα μοντέλο που δεν θα ήταν το κλασικό διθέσιο cabrio

O σχεδιαστικός οίκος έπρεπε να ενσαρκώσει τη φιλοσοφία της Caterham σε ένα μοντέλο που δεν θα ήταν το κλασικό διθέσιο cabrio

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
RENAULT