Τα σημαντικότερα γεγονότα του 1993

8.480 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2018)

Το 1993 τελείωνε η πρώτη απόσυρση και άρχιζε μια νέα εποχή στην ενημέρωση για το αυτοκίνητο με τη γέννηση του AutoΤρίτη. Εδώ γυρίζουμε το ρολόι πίσω για να θυμηθούμε μερικά από τα γεγονότα και εξελίξεις που σημάδεψαν εκείνη τη χρονιά.

Στις 26 Οκτωβρίου 1993 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του AutoΤρίτη. Από τότε, κάθε εβδομάδα ανελλιπώς μέχρι και σήμερα παρέχει άμεση και έγκριτη ενημέρωση για το αυτοκίνητο με ξεχωριστά θέματα που Μόνο στο AutoΤρίτη θα βρείτε.
Παρακάτω θα βρείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν το 1993, αυτοκινητιστικά και μη.
 
Τα σημαντικότερα γεγονότα του 1993
1 Ιανουαρίου - Η Τσεχοσλοβακία παύει να υπάρχει καθώς η Τσεχία και η Σλοβακία χωρίζουνε στο λεγόμενο Βελούδινο Διαζύγιο.
11 Ιανουαρίου - Την ανησυχία του εκφράζει ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τη συζήτηση, που άρχισε στον ΟΗΕ, σχετικά με την αίτηση ένταξης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στον Οργανισμό, με το όνομα "Μακεδονία".
15 Ιανουαρίου - Συλλαμβάνεται στο Παλέρμο ο Σαλβατόρε Ρίινα, αρχηγός της μαφίας, ύστερα από 23 χρόνια στα οποία ήταν φυγάς
20 Ιανουαρίου – Πεθαίνει η ηθοποιός Όντρεϊ Χέμπορν. Ο Μπιλ Κλίντον γίνεται ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ
8 Φεβρουαρίου - Η General Motors μηνύει το NBC μετά την προβολή της εκπομπής Dateline NBC, η οποία φέρεται να έστησε δύο συγκρούσεις που αποσκοπούσαν στο να αποδείξουν ότι μερικά ημιφορτηγά της GM μπορούν να αρπάξουν εύκολα φωτιά αν χτυπήσουν σε συγκεκριμένα σημεία. Το NBC διευθετεί την αγωγή την επόμενη μέρα.
20 Φεβρουαρίου - Πεθαίνει σε ηλικία 77ετών ο Φερούτσιο Λαμποργκίνι, ιδρυτής της ομώνυμης φίρμας υπεραυτοκινήτων
26 Φεβρουαρίου - Βόμβα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου: Στη Νέα Υόρκη, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό, σταθμευμένο κάτω από τον βόρειο πύργο, εκρήγνυται σκοτώνοντας έξι άτομα και τραυματίζοντας 1.042.
12 - 13 Μαρτίου - Σημειώνεται η λεγόμενη Θύελλα του Αιώνα, στην ανατολική πλευρά της Βόρειας Αμερικής. Από την Θύελλα χάνουν την ζωή τους 300 άτομα.
29 Μαρτίου - Ο Γεώργιος Ράλλης παραιτείται από βουλευτής και αποσύρεται οριστικά από την πολιτική.
8 Απριλίου - Η ΠΓΔΜ γίνεται μέλος του ΟΗΕ.
15 Μαΐου - 38ος διαγωνισμός της Eurovision
24 Μαΐου - Η Ερυθραία ανεξαρτητοποιείται από την Αιθιοπία.
30 Ιουνίου - Ιδρύεται η Πολιτική ¶νοιξη.
21 Σεπτεμβρίου - Έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.
10 Οκτωβρίου - Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές και σχηματίζει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.
19 Οκτωβρίου - Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέπτεται την Κύπρο. Μία ημέρα αργότερα θα αποδοκιμαστεί έντονα από μεγάλη ομάδα Κυπρίων πολιτών, διότι δεν έδωσε χάρη σε εννέα αγωνιστές της ΕΟΚΑ όταν οδηγήθηκαν στην αγχόνη το 1955. Από την έντονη αυτή αντίδραση θα αποδοκιμαστεί και ο δήμαρχος της Λευκωσίας Λέλος Δημητριάδης, που είχε την ιδέα να τιμηθεί η βασίλισσα.
1 Νοεμβρίου - Ιδρύεται από τον Νίκο Μιχαλολιάκο το κόμμα της Χρυσής Αυγής.
4 Δεκεμβρίου - Έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center