Σίκινος

44985 Επισκέψεις στο άρθρο

Αντίκρυ από την κορεσμένη Νιο, σε απόσταση αναπνοής.
Από τη Σαντορίνη, η Σίκινος μοιάζει να ζει σε άλλες εποχές  και να απολαμβάνει τα γυρίσματα των καιρών με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
 
Το καλωσόρισμα στο νησί το αναλαμβάνει η Αλοπρόνοια το μικρό χαριτωμένο λιμανάκι με τη μικρή αμμουδιά στολισμένη με θεόρατα αρμυρίκια. Σε μικρή απόσταση υπάρχουν καφέ, ταβέρνες και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων.
 
Η Χώρα δεν φαίνεται από το λιμάνι, αλλά συνδέεται με αυτό με ένα στενό ασφάλτινο δρόμο που δεν ξεπερνά σε μήκος  τα 6 χιλιόμετρα.

Η Χώρα της Σίκινου χωρίζεται σε δύο συνοικίες που συνθέτουν ένα τυπικό  δείγμα  καλοδιατηρημένου κυκλαδίτικου χωριού με τις πλακόστρωτες πλατείες του, τους παλιούς ανεμόμυλους, τις κληματαριές και τις βουκαμβίλιες να στολίζουν τις λευκές γειτονιές.

Αξίζει να ανηφορίσετε το σύντομο μονοπάτι ως το  καστρομοναστήρι  της Ζωοδόχου Πηγής που κτίστηκε το 1770. Από εδώ θα δείτε το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού.

Μια ευχάριστή εκδρομή (μέχρι εδώ έρχεται το λεωφορείο) είναι προς το μοναστήρι της Επισκοπής (4 χλμ. άσφαλτος). Η  εκκλησία λέγεται ότι έχει κτιστεί με οικοδομικά υλικά του αρχαίου  ιερού του Απόλλωνα.
Για τις βουτιές σας οι επιλογές δεν είναι πολλές. Στην Αλοπρόνοια εκτός από την καθαρή ακρογιαλιά μέσα στον όρμο, μπορείτε να πάτε οδικώς στη προστατευμένη από τους βοριάδες παραλία του Αι Γιώργη (υπάρχει ταβέρνα) η με το εκδρομικό καΐκι στα απόμερα ακρογιάλια Διαλισκάρι και  Αγ. Παντελεήμονας.
 

Kοινοποίησε το »

Tags: WEEKEND