Ελαφονήσι

45298 Επισκέψεις στο άρθρο

Πριν από καμμιά 25αρια χρόνια ήταν ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις του ελευθέρου κάμπινγκ καθώς πρόσφερε εύκολη πρόσβαση, θαυμάσιες φυσικές σκιές και δύο από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου.
Σήμερα βέβαια το μικρό Ελαφονήσι με τις τροπικών χρωμάτων παραλίες του θεωρείτε ένα από τα πλέον γνωστά – άγνωστα νησιά της Ελλάδας.
 
Ακολουθώντας τους στενούς επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν από τη Σπάρτη στη Νεάπολη Λακωνίας θα βρεθείς στην Πούντα (110 χλμ. από Σπάρτη) όπου θα πάρεις το μικρό φέρυ μπωτ που θα σε μεταφέρει μέσα σε 10 λεπτά στο μοναδικό κατοικήσιμο νησί της Λακωνίας.
 
Στο Ελαφονήσι θα σας καλωσορίσει η εκκλησία του Αγιου Σπυρίδωνα που είναι κτισμένη πάνω σε μια ξέρα. Εκεί δίπλα αναπτύσσεται το μικρό λιμάνι του νησιού. Το χωριό διαθέτει αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και συγκροτήματα διαμερισμάτων και είναι γνωστό για τις καλές του ψαροταβέρνες.
 
Από το λιμάνι ένας ασφάλτινος δρόμος που τρέχει παράλληλα με τις ανατολικές ακτές, καταλήγει μετά από 4 χιλιόμετρα στις παραλίες Σίμος, Σαρακήνικο με τους αμμόλοφους και τα κέδρα. Τις δυο παραλίες χωρίζει μια μικρή βράχινη χερσόνησος. Και οι δυο ακτές είναι αξιοποιημένες, υπάρχουν ομπρέλες – ξαπλώστρες, ντουζιέρες ενώ στην παράλια του Σαρακήνικου λειτουργεί κάμπινγκ.
 
Μια άλλη διαδρομή που ξεκινά πάλι από το λιμάνι της Ελαφονήσου με νοτιοδυτική πορεία, θα σας φέρει στην ακτή «Νησιά της Παναγιάς» που πήρε το όνομά της από τις κοντινές νησίδες Κασέλα, Πρασονήσι, Ξεροπούλες και Λεφτό. Αν και αυτή η ακτή έχει βορεινό προσανατολισμό και εδώ αναπτύσσονται αρκετά εκτεταμένοι αμμόλοφοι με ολόλευκη άμμο που καλύπτει και τον βυθό της θάλασσας για αρκετές δεκάδες μετρά.
 

Kοινοποίησε το »

Tags: WEEKEND