Τέλενδος

45059 Επισκέψεις στο άρθρο

Το νησάκι της Τελένδου χωρίζεται από τη μητρική γη της Καλύμνου από μια λωρίδα θάλασσας, πλάτους μόλις 750 μέτρων.

Το μοναδικό χωριό είναι ο ομώνυμος ψαράδικος οικισμός που τα τελευταία χρόνια, χάριν του τουρισμού, επεκτάθηκε ψηλότερα από την ακτογραμμή σκαρφαλώνοντας δειλά - δειλά στα γύρω υψώματα.

Στην Τέλενδο δεν υπάρχει οδικό δίκτυο καθώς δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, ούτε μηχανάκια. Οι παραλίες και τα ιστορικού ενδιαφέροντος σημεία προσεγγίζονται με μονοπάτια.

Τα καΐκια που φεύγουν από τις Μυρτιές Καλύμνου πραγματοποιούν δρομολόγια -ανά 30 λεπτά - από τις 8 το πρωί ως τις 12 το βράδυ. Το θαλασσινό ταξίδι διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Από το λιμάνι ακολουθώντας μονοπάτι θα επισκεφτείς την παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Τριάδας στη Νεκρόπολη «Θολάρια» και τις μικροσκοπικές, αλλά διάφανες σαν κρύσταλλο, βοτσαλωτές ακρογιαλιές Χοχλακά και Τραβίλια. Λίγο πιο πέρα –στο τέλος του μονοπατιού- ξεχωρίζει η πολύ καλή αμμουδιά του Πνιγμένου, με τα πόδια 20 λεπτά μακριά από το λιμάνι.

Αν βρεθείς σε αυτήν την άκρη του νησιού, αξίζει να καθίσεις μέχρι αργά το απόγευμα και το σούρουπο να κατευθυνθείς προς το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που κρύβεται μέσα στα βράχια της ακτής για να απολαύσεις το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.
 

Kοινοποίησε το »

Tags: WEEKEND