Αγαθονήσι

44938 Επισκέψεις στο άρθρο

Το Αγαθονήσι είναι το βορειότερο νησί της Δωδεκανήσου. Απέχει από τη Σάμο 15 ν.μ., από την Πάτμο 19 ν.μ. και από τα αντικρινά μικρασιατικά παράλια μόλις 8 ν.μ. Η έκτασή του αγγίζει τα 15 τ.χ. με κυριότερο χαρακτηριστικό τον πλούσιο διαμελισμό των ακτών και την ορεινή άδεντρη ενδοχώρα.

Το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου θα σε προϋπαντήσει με το νησιώτικο χαμόγελό του. Οι πρώτες εικόνες του θα σε μυήσουν αμέσως στην καλοκαιρινή ραστώνη και θα σε παρασύρουν στους δικούς του ρυθμούς. Εδώ κατά μήκος της ρηχής πεντακάθαρης παραλίας που σκιάζουν αρμυρίκια, είναι παραταγμένα τα ταβερνάκια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Λίγο ψηλότερα βρίσκονται το Μικρό Χωριό και αμέσως μετά το Μεγάλο Χωριό. Οι αποστάσεις ανάμεσά τους είναι μηδαμινές και καλύπτονται άνετα με τα πόδια.

Πεντακόσια μέτρα νότια και δυτικά του λιμανιού, η πανέμορφη τροπικών χρωμάτων και παντελώς ερημική ακτή Σπηλιά είναι το κάτι άλλο! (μέχρι εδώ έρχεται δρόμος).

Δυτικά πίσω από τον λόφο απλώνεται ο βαθύς όρμος του Γαϊδουρόλακου όπου θα έρθεις ακολουθώντας δύσκολο μονοπάτι για 20 λεπτά περίπου, φορώντας πάντα κατάλληλα παπούτσια.Στην ανατολική πλευρά του νησιού που κοιτά τα παράλια της Μικράς Ασίας συναντάμε το γραφικό αγκυροβόλιο Καθολικό. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η καλή παραλία του Πόρου και η μικρή ακρογιαλιά Βαθύ Πηγάδι.
 

Kοινοποίησε το »

Tags: WEEKEND