Ψέριμος

45056 Επισκέψεις στο άρθρο

Σε αυτόν τον απόμακρο βράχο του Αιγαίου που μόλις αγγίζει σε έκταση τα 15 τ.χ., ζουν μόνιμα στον ένα και μοναδικό οικισμό του νησιού, 50 με 80 ηρωικοί κάτοικοι που ασχολούνται με την αλιεία, την κτηνοτροφία και το καλοκαίρι με τον τουρισμό.
 
Η επαφή της Ψερίμου με τον «έξω» κόσμο λοιπόν, γίνεται μέσω της Καλύμνου από την οποία απέχει μόλις 3 ναυτικά μίλια και επικοινωνεί με πλοιάρια. Φτάνοντας στο νησί θα σας υποδεχθεί το Αυλάκι, το ένα και μοναδικό χωριό που κρύβεται στον μυχό απάνεμου, αμμουδερού όρμου με διαυγή γαλαζοπράσινα νερά. Εδώ αναπτύσσεται όλη η τουριστική υποδομή που αποτελείται από μερικά παραλιακά ταβερνάκια – καφέ, ένα mini market και ελάχιστα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
 
Από το λιμανάκι της Ψερίμου ξεκινά το σύντομο ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί μετά από σύντομη πορεία στην πανέμορφη παραλία της Παναγιάς Γραφιώτισσας, όπου πάνω στο κύμα δεσπόζει το μικρό λευκό ξωκλήσι, κτισμένο στη θέση προγενέστερου παλαιοχριστιανικού ναού.
 
Ρωτώντας τους ντόπιους μπορείτε να προσεγγίσετε με μονοπάτι τις ερημικές ακρογιαλιές Κορακιά, Τρεβάθια, Γλίστρα, Ρούσσα, Μαραθώντα, Τάφος, Βαθύς, Γουλιασμένο, Σπήλιο, Κρεβάτια.
 

Kοινοποίησε το »

Tags: WEEKEND