Λειψοί

44931 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι Λειψοί αποτελούν μια συστάδα 30 νησιών (24 νησάκια και 6 βραχονησίδες) που υπάγονται διοικητικά στα Δωδεκάνησα και εντοπίζονται ανάμεσα σε Πάτμο, Σάμο, Λέρο και Μικρασιατικές ακτές. Η έκταση του μεγαλύτερου και του μοναδικού κατοικήσιμου νησιού δεν ξεπερνά τα 16 τ.χ, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι δεν είναι πάνω από πεντακόσιοι.

Όλη η τουριστική δραστικότητα εντοπίζεται γύρω από το μικρό λιμάνι που είναι και το μοναδικό χωριό του νησιού. Εδώ συγκεντρώνονται τα νοικιαζόμενα δωμάτια, τα ταβερνάκια, τα καφέ και τα μικρά εμπορικά μαγαζιά. Σε μικρή απόσταση αναπτύσσονται μερικές από τις καλύτερες παραλίες, εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια. Ένα λεωφορείο πραγματοποιεί καθημερινά πολλά δρομολόγια μεταφέροντας τους τουρίστες σε κάθε άκρη του νησιού.

Αριστερά από το λιμάνι, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τα καΐκια, ξεδιπλώνεται η ακρογιαλιά Λιεντού (βοτσαλάκι και άμμος) με τα υπέροχα ζεστά και ρηχά νερά. Δυτικά από το λιμάνι ξετυλίγονται στη σειρά οι ακρογιαλιές Κάμπος, Έλενα.

Στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού υπάρχουν οι παραλίες Κατσαδιά και Παπαντριά με άμμο και πετραδάκι. Σε ελάχιστη απόσταση θα βρείτε την πανέμορφη βοτσαλιά Χοχλακούρα.

Πανέμορφη είναι η ηπίνεμη αμμουδιά Πλατύς Γιαλός όπου θα απολαύσετε το μπάνιο σας και θα φάτε στη συμπαθητική ταβέρνα. Με εκδρομικό σκάφος θα προσεγγίσετε τις απάτητες παραλίες της νησίδας Πιλάβι, τα κοντινά Ασπρονήσια, αλλά και τις ακτές των Αρκιών όπου θα κολυμπήσετε στην εξωτική παραλία Τηγανάκια.
Ακόμη αξίζει να επισκεφθείτε την Παναγιά του Χάρου (17ος αιώνας) που είναι γνωστή για το μεγάλο πανήγυρι που γίνεται στις 23 Αυγούστου.
 

Kοινοποίησε το »

Tags: WEEKEND