Σχοινούσα

44933 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν είναι στις προτιμήσεις σας να γνωρίζετε μέρη ανόθευτα, να κολυμπάτε σε μοναχικές παραλίες, να περπατάτε σε παλιά λιθόστρωτα καλντερίμια, να γίνεστε ένα με την τοπική κοινωνία, καλώς ήλθατε στη Σχοινούσα!

Το νησί είναι αγαπημένο της νεολαίας –δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν εδώ ελεύθερο κάμπινγκ- το επιλέγουν όμως και πολλά ζευγάρια για τα ρομαντικά και ερημικά του τοπία.

Στη Σχοινούσα θα σας καλωσορίσει το λιμανάκι της Μερσίνης. Από εδώ ο ασφάλτινος δρόμος ανηφορίζει για τη Χώρα, ένα μικρό χωριό με αρκετά παλιά σπίτια και ασβεστωμένες γειτονιές.

Στο κέντρο του θα συναντήσετε την πλατεία Ντόλι Μωνούρι την εκκλησιά της Παναγιάς Ακανθής. Ολόγυρα υπάρχουν ταβέρνες, καφέ- εστιατόρια, μπακάλικα που εξυπηρετούν ντόπιους και επισκέπτες.

Η κυριότερη διαδρομή που μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο στη Σχοινούσα, είναι αυτή που οδηγεί στη Μεσαριά διασχίζοντας ένα υπέροχο κυκλαδίτικο αγροτικό τοπίο.

Όσο για τις παραλίες, χρόνο και όρεξη να έχετε! Η Σχοινούσα έχει έκταση που μόλις υπερβαίνει τα 8 τ.χ. Παρόλα αυτά διαθέτει περισσότερες από δεκαπέντε θαυμάσιες ακρογιαλιές και από αυτές ενδεικτικά να αναφέρουμε τις Τσιγκούρι, Αλμυρός, Λιόλιου, Μπαζαίου, Αλιγαριά και Λιβάδι που προσεγγίζονται εύκολα από τη Χώρα. Μάλιστα αρκετές από αυτές είναι προστατευμένες από το μελτέμι.

Στην περίφημη Ψιλή Αμμο με τους αμμόλοφους θα φτάσετε από τη Μεσαριά. Επίσης από τη Μεσαριά ακολουθώντας μονοπάτι θα προσεγγίσετε τις μοναχικές παραλίες Φυκιό και Γερολιμνιώνα για «βάπτισμα» σε νερά κρυστάλλινα, πελαγίσια.

Kοινοποίησε το »

Tags: WEEKEND