Στο Kia Provo concept θα βασιστεί η σχεδιαστική γραμμή του επερχόμενου crossover της μάρκας.

Στο Kia Provo concept θα βασιστεί η σχεδιαστική γραμμή του επερχόμενου crossover της μάρκας.

Έρχεται Kia crossover

3.907 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2016)

Ο ερχομός ενός νέου crossover επιβεβαιώθηκε από επίσημο στόμα της Kia, με σκοπό να πάρει μερίδιο από την πίτα της κατηγορίας, αλλά και να αποτελέσει την απάντηση στον ανταγωνισμό, που ολοένα και αυξάνεται.

Δια στόματος του αφεντικού της Kia στην Αυστραλία, Damien Meredith, επιβεβαιώθηκαν τα σχέδια της κορεάτικης μάρκας για το λανσάρισμα ενός νέου crossover, το οποίο θα έχει ως βάση τη σχεδιαστική γραμμή του Provo concept, που είχε κάνει το ντεμπούτο του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2013.
Με την ονομασία του μοντέλου να μην έχει κατοχυρωθεί ακόμα, ο άνθρωπος της Kia αποκάλυψε, ότι το επερχόμενο crossover θα έρθει να «σταθεί» απέναντι από τα Honda HR-V και Mazda CX-3, με σκοπό να πάρει ένα μερίδιο από την πίτα της κατηγορίας.
Ο Meredith παραδέχτηκε ότι το νέο μικρομεσαίο μοντέλο θα φέρει αναταράξεις στις πωλήσεις των μοντέλων της μάρκας στην Αυστραλία και ιδιαίτερα του μικρότερου Kia Rio, όπως ακριβώς έχει συμβεί και με τις πωλήσεις του Mazda 2, μετά την έλευση του CX-3. Ενδεχομένως η ίδια τάση να ακολουθηθεί και στις ευρωπαϊκές αγορές.
Σε αυτό το σημείο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου μοντέλου της Kia δεν είναι γνωστά, αλλά έχουν σχηματιστεί φήμες γύρω από το ενδεχόμενο λανσάρισμα του με τον 1.000άρη τρικύλινδρο κινητήρα, που συναντάμε στο μικρό Picanto, που με προσθήκη turbo θα αποδίδει 100 ή 120 ίππους, ανάλογα με την έκδοση.
Τέλος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Meredith, το επερχόμενο crossover θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2017, ενώ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Νότια Κορέα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN