Προαιρετικές καλύψεις: ποιες επιλέγεις;

Διαβάστηκε από 2266 αναγνώστες

Δες τώρα τι σου προσφέρουν οι πιο διαδεδομένες και βρες εύκολα αυτές που σου είναι απαραίτητες!

 
Οδική Βοήθεια: Ρυμούλκιση προς το συνεργείο χωρίς χρέωση!

Η συγκεκριμένη κάλυψη σου προσφέρει το πλεονέκτημα της επιτόπου επισκευής του αυτοκινήτου σου (αν αυτό είναι δυνατόν) από το αρμόδιο άτομο που θα έρθει στο μέρος που παρουσίασε βλάβη το αυτοκίνητο και αν είναι ανέφικτο, το όχημα ρυμουλκείται δωρεάν στο συνεργείο.

Ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία, υπάρχει ενδεχόμενο να καλύπτονται επίσης, μεταξύ άλλων, τα έξοδα επαναπατρισμού του αυτοκινήτου καθώς και τα έξοδα διαμονής σε κάποιο ξενοδοχείο.

Μερικές εταιρείες εξαιρούν από αυτή την κάλυψη την περίπτωση ανάγκης ρυμούλκησης του αυτοκινήτου λόγω ατυχήματος. Για να ισχύει η δωρεάν μεταφορά και σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να έχεις την κάλυψη Φροντίδας Ατυχήματος.

Εάν το αυτοκίνητο σου ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης, πρέπει να επικοινωνήσεις με την Οδική Βοήθεια και να δώσεις τα απαραίτητα στοιχεία όπως ο αριθμός κυκλοφορίας και η περιοχή στην οποία βρίσκεσαι σε εκείνη την φάση. Η Οδική Βοήθεια ισχύει και για τις περιπτώσεις που βρίσκεσαι στο εξωτερικό, αρκεί να έχεις ενημερώσει εγκαίρως την ασφαλιστική σου ότι το όχημα θα βγει εκτός Ελλάδας.

Νομική Προστασία = μηδέν δικαστικά έξοδα!

Πρόκειται για μια κάλυψη με την οποία η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει τη διεκδίκηση της αποζημίωσης, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, ενώ καλύπτονται και τα έξοδα ποινικής υπεράσπισης, σε όποιες περιπτώσεις χρειαστούν.

Αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα: έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Εάν έχεις τη συγκεκριμένη κάλυψη, αποζημιώνεσαι από την ασφαλιστική σου και στην περίπτωση που εμπλακείς σε ατύχημα (το οποίο δεν προκάλεσες) με ανασφάλιστο όχημα. Το πόσο κάλυψης και οι όροι διαφέρουν από τη μια εταιρεία στην άλλη.

Θραύση κρυστάλλων: minimum επιβάρυνση, maximum όφελος!

Το «κόψιμο» προαιρετικών καλύψεων και η μείωση του μηνιαίου κόστους ασφάλισης που προσφέρει μπορεί να φαίνεται μια καλή και συμφέρουσα ιδέα όμως η συγκεκριμένη κάλυψη προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που κοστίζει.

Η συνολική αύξηση των ασφαλίστρων είναι πολύ μικρή, περίπου 4 με 5 ευρώ το μήνα. Εάν συγκρίνεις αυτό το ποσό με τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψεις για να αντικαταστάσεις ή απλά να επισκευάσεις ένα κρύσταλλο που έσπασε ή απλά ράγισε θα διαπιστώσεις αμέσως το βαθμό στον οποίο σε συμφέρει αυτή η κάλυψη. Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα.
Στην παραπάνω επιβάρυνση συμπεριλαμβάνονται και φθορές (ραγίσματα, σπασίματα κτλ.) σε περιπτώσεις απόπειρας κλοπής όχι μόνο για το μπροστινό τζάμι (παρμπρίζ) αλλά για όλα κρύσταλλα του αυτοκινήτου. Εξαιρούνται η ηλιοροφή και τα φανάρια, εκτός αν έχεις κάνει ειδική συμφωνία με την εταιρεία που είναι ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σου.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι πως αυξάνοντας ελάχιστα το μηνιαίο κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου σου κερδίζεις δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση κρυστάλλων ακόμα και σε περίπτωση που έσπασαν επίτηδες από κάποιον επίδοξο κλέφτη, μια διαδικασία που θα χρειαστεί ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό και η οποία δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός