• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τεχνικά

Η Hyundai διαθέτει την καινοτόμα τεχνολογία CVVD (Continuously Variable Valve Duration) σε τρεις κινητήρες 1,0 λτ, 1,5 λτ. και 1,6 λτ. που βρίσκεται στη γκάμα των περισσότερων μοντέλων της.

CVVD: Επανάσταση στους κινητήρες από την Hyundai (+vid)

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021     3 σχόλια

Το σύστημα μεταβλητού χρονισμού CVVD είναι το νεότερο όπλο στη φαρέτρα της Hyundai με το οποίο εφοδιάζονται οι βενζινοκινητήρες της γκάμας και προσφέρει μέγιστη απόδοση με το λιγότερο δυνατόν καύσιμο.

Αν το σύστημα κρίνει ότι πας να τρακάρεις, αρχικά σου φωνάζει «Πρόσεχε» και στη συνέχεια αν δεν προλάβεις να φρενάρεις, φρενάρει αυτό αυτόνομα.

Πως δουλεύει το auto brake που σε σώζει όταν είσαι απρόσεκτος;

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μας προετοιμάζουν για την αυτόνομη οδήγηση με πολλά συστήματα υποβοήθησης στα καινούργια αυτοκίνητα. Ένα από τα πιο σημαντικά εξ` αυτών, είναι το σύστημα αυτόνομης πέδησης.

Το σύστημα 4κίνησης της Audi, μετράει σχεδόν 40 χρόνια επιτυχιών.

Quattro: Το σύστημα που έκανε την 4κίνηση «εύκολη υπόθεση»

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Η τεχνολογία quattro έχει δικαίως τη δική της σελίδα στο libro d` oro της αυτοκίνησης. Συστήθηκε μέσα από τους αγώνες, αφού η Audi πριν από 4 δεκαετίες είδε την τετρακίνηση με άλλο μάτι, και κατάφερε να καθιερωθεί.

10W-40: Δεν είναι θερμοκρασίες λειτουργίας, αλλά δείκτης ρευστότητας

10W-40: Δεν είναι θερμοκρασίες λειτουργίας, αλλά δείκτης ρευστότητας

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Δες τώρα τι σημαίνουν οι ενδείξεις στην ετικέτα των σύγχρονων λιπαντικών. Ξέρεις να διαβάζεις τα λιπαντικά και να επιλέγεις το κατάλληλο για τον κινητήρα του αυτοκινήτου σου, ή βάζεις ότι ακούσεις;

H καδένα αντέχει για πάντα ενώ ο ιμάντας είναι αθόρυβος & χωρίς τριβές

H καδένα αντέχει για πάντα ενώ ο ιμάντας είναι αθόρυβος & χωρίς τριβές

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ιμάντα ή καδένα; Σίγουρα έχετε ακούσει αυτήν την ερώτηση, αλλά οι περισσότεροι δε γνωρίζουν καν τι είναι και τι από τα δύο έχει το αμάξι τους. Δες στο τεχνικό θέμα που ακολουθεί τις διαφορές τους!

Ανέβασε θερμοκρασία; Άνοιξε το καλοριφέρ & πήγαινε στο συνεργείο!

Ανέβασε θερμοκρασία; Άνοιξε το καλοριφέρ & πήγαινε στο συνεργείο!

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021

Στις πρώτες ζέστες βλέπουμε οδηγούς αυτοκινήτων με ανοιχτό καπό να περιμένουν την οδική! Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σύστημα ψύξης δεν δουλεύει σωστά. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να συμβεί ακόμα και το χειμώνα. Τι φταίει και τι πρέπει να προσέχεις;