Η διαφορά βάρους και η κατανομή του, έχουν επηρεάσει ελαφρώς τη δυναμική συμπεριφορά του Yaris HSD.

Η διαφορά βάρους και η κατανομή του, έχουν επηρεάσει ελαφρώς τη δυναμική συμπεριφορά του Yaris HSD.

Στην πράξη

(10/8/2012)

Στην πράξη, όλη αυτή η τεχνολογία λειτουργεί όπως περιμένεις, χαρίζοντάς σου τη δυνατότητα για κίνηση με μηδενικούς ρύπους, χωρίς να της λείπει η δύναμη και η ροπή από χαμηλά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που χρήζουν αναθεώρησης, όσον αφορά στην λειτουργία του συνόλου. Έτσι το αυτόματο κιβώτιο είναι αργό στη λειτουργία του, ο κινητήρας παράγει ένα πιο τραχύ θόρυβο από τα αναμενόμενα, ενώ το πραγματικό εύρος της αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας είναι ελάχιστο, ενώ δεν καταφέραμε να λειτουργήσουμε το EV (που εμπλέκεται αυτόματα με την εκκίνηση) για ταχύτητες μεγαλύτερες από 30 χλμ./ώρα.

&&&& Έτσι, στην ουσία αποδεικνύεται ότι, το πραγματικό βασίλειο του Yaris HSD είναι η κίνηση στην πόλη, κατά την οποία το Yaris μπορεί να εκμεταλλεύεται το σταμάτα – ξεκίνα, την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, αλλά και τις χάρες του αυτόματου κιβωτίου, χωρίς τις απαιτήσεις της πιο γρήγορης οδήγησης. Παράλληλα, στο Eco Mode, η απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού μετριάζεται, η λειτουργία του κλιματιστικού ρυθμίζεται για πιο οικονομική απόδοση, με απώτερο σκοπό, την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης κατά 10% σε σχέση με τη λειτουργία του αυτοκινήτου στο Normal mode.

&&&& Παρά το downsized υβριδικό του σύστημα, το βάρος του Yaris HSD έχει αυξηθεί σε σχέση με το απλό. Παράλληλα, η τοποθέτηση των μπαταριών στο κέντρο του αυτοκινήτου έχει συμβάλλει και αυτή στην αλλαγή των δυναμικών του χαρακτηριστικών σε σχέση με τις απλές του εκδόσεις. Η ανάρτηση έχει κρατήσει το βασικό της σχεδιασμό, με γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και ημιάκαμπτο πίσω άξονα, αλλά το σετάρισμα έχει αλλάξει ελαφρώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ηλεκτρική κρεμαγιέρα είναι κοντύτερη των απλών εκδόσεων, ενώ στην εξίσωση προσθέστε και το μακρύτερο μήκος.

&&&& Όλα αυτά δεν έχουν πειράξει την πολύ ποιοτική κύλιση του μοντέλου, που το διακρίνει και στις «απλές» του εκδόσεις. Ωστόσο, οι αντιδράσεις των αξόνων έχουν γίνει πιο ξερές και το πλαίσιο μοιάζει να καταπονείται ελαφρώς περισσότερο. Επίσης, τα φρένα δεν έχουν τόσο προοδευτική αίσθηση, αν και παραμένουν αποτελεσματικά. Φυσικά, το Yaris παραμένει φιλικό και ποιοτικό, με ασφαλή οδική συμπεριφορά, ευελιξία και σταθερότητα στον ανοιχτό δρόμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
NISSAN