4 φωτογραφίες »

Tο 2030 είναι ένα ηλεκτρικό hyper-SUV αφιερωμένο συνυφασμένο με τη Σαουδική Αραβία.

200 χλμ./ώρα σε κάθε έδαφος το GFG Style 2030

2.226 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2020)

Η GFG Style συνηθίζει να παρουσιάζει τα νέα της έργα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε και φέτος, αφού θα έχει μαζί της το νέο της πρωτότυπο με την ονομασία 2030.

Ακολουθώντας τα προηγούμενα concept, Kangaroo και Sibylla, το 2030 είναι ένα ηλεκτρικό hyper-SUV αφιερωμένο συνυφασμένο με τη Σαουδική Αραβία. Το μοντέλο είχε αρχικά αποκαλυφθεί στο Ριάντ τον περασμένο Νοέμβριο και το όνομά του έχει σχεδιαστεί για να υπενθυμίσει το όραμα της χώρας για να απεξαρτηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το πετρέλαιο και να αναπτύξει νέους τομείς όπως η βιομηχανία και ο τουρισμός.
 
Επιστρέφοντας στο 2030, δεν μοιάζει με SUV αλλά με ένα κομψό διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με τετρακίνηση. Η εταιρεία δεν έχει κυκλοφορήσει λεπτομέρειες προδιαγραφών, αλλά επιβεβαίωσε ότι έχει σώμα από ανθρακονήματα και ένα πλαίσιο αλουμινίου. Το αυτοκίνητο έχει επίσης ένα δίχρωμο εξωτερικό, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στη Σαουδική Αραβία.
 
Εκτός από το εξωτερικό, εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό. Στη καμπίνα υπάρχει ένα τιμόνι που θυμίζει πηδάλιο, αλλά και ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων. Δεξιά και αριστερά του τελευταίου βρίσκεται από μία μικρότερη οθόνη που εμφανίζει όσα καταγράφουν οι κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέπτες, ενώ εξέχουσα θέση έχει και η τεράστια οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.
 
Λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό σύστημα δεν υπάρχουν, όμως η μάρκα αναφέρει πως το 2030 χρειάζεται 3,5 δευτερόλεπτά για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να φτάσει τα 200 χλμ./ώρα σε οποιοδήποτε έδαφος! Η αυτονομία κίνησης ανέρχεται στα 365 χιλιόμετρα.
 
Το 2030 θα είναι ένα από τα τρία μοντέλα που θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στο περίπτερο της GFG Style. Ίσως τότε υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες!    

NEO PROACE
NISSAN