• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περισσότερες από 7.000 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, βεβαιώθηκαν από την Τροχαία σε διάστημα μίας εβδομάδας.

7.000+ παραβάσεις για ταχύτητα και αλκοόλ

1.284 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/1/2020
 

Περισσότεροι από 28.000 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την τροχαία την εβδομάδα 20 έως 26 Ιανουαρίου, όπου και βεβαιώθηκαν περισσότερες από 7.000 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας, συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (20 έως 26 Ιανουαρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, από 1.126 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 28.014 οχήματα και βεβαιώθηκαν 6.478 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 623 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (897), της Θεσσαλονίκης (705), του Κιλκίς (483), του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης (469), της Πιερίας (385) και της Κορινθίας (290).

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Τέλος η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.