Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν 8 μισοτελειωμένα αυτοκίνητα.

Οι ρέπλικες πωλούνταν σε τιμή από 40.000 έως 60.000 ευρώ.

Έφτιαχναν ρέπλικες Ferrari για 60.000 ευρώ

18.667 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2019)

Η Αστυνομία της Bραζιλίας ανακάλυψε «εργαστήριο» που κατασκεύαζε και πουλούσε ψεύτικες Ferrari και Lamborghini. Διαβάστε τι βρήκαν.

Ένα κρυφό μικρό εργοστάσιο που κατασκεύαζε ρέπλικες Ferrari και Lamborghini ανακάλυψε και «σφράγισε» η Aστυνομία της Βραζιλίας στην πόλη Ιtajai, ύστερα από καταγγελία των δύο εταιρειών.

Οι ρέπλικες πωλούνταν σε τιμή από 40.000 έως 60.000 ευρώ και κατασκευάζονταν από μέρη παλαιότερων μοντέλων χρησιμοποιώντας αμφιβόλου ποιότητας υλικά. Ο αστυνόμος Αngelo Fragelli που ήταν υπεύθυνος για την επιχείρηση δήλωσε: «Σε ένα από τα οχήματα εγκαθιστούσαν έναν κινητήρα από ένα Chevrolet Omega». Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν 8 μισοτελειωμένα αυτοκίνητα, πολλά εργαλεία κατασκευής και απομιμήσεις των εμβλημάτων των δύο εταιρειών. Επ αυτοφώρω συνελήφθησαν δύο άτομα, ο πατέρας και ο γιός του, που έδωσαν κατάθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Και οι δύο είπαν ότι πρόκειται για νόμιμα πρωτότυπα, ωστόσο τους απαγγέλθηκαν μια σειρά από κατηγορίες.

H έρευνα ξεκίνησε δύο μήνες πριν, ύστερα από καταγγελία που έγινε από μια δικηγορική εταιρεία στο Σάο Πάολο που αντιπροσώπευε τις Ferrari και Lamborghini. Οι δύο εταιρείες λέγεται πως έχουν δημιουργήσει από κοινού μια ομάδα που αντικείμενό της είναι η ανακάλυψη τέτοιου είδους παράνομων δραστηριοτήτων σε όλο σχεδόν τον κόσμο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί επίσης έρευνα για το ποιόν αυτών που κατέθεσαν παραγγελίες. Εάν αποδειχτεί ότι ήξεραν ότι πρόκειται για απομιμήσεις, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σχετικές κατηγορίες, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που υπάρχει στην χώρα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ένα αξιοπερίεργο. Η «επιχείρηση» είχε ήδη να αντιμετωπίσει δύο αγωγές από πελάτες, επειδή υπήρχε καθυστέρηση στην παράδοση δύο αυτοκινήτων που είχαν παραγγείλει...

NEO PROACE
NISSAN