H προς τα πίσω κίνηση επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του παρκαρίσματος.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H προς τα πίσω κίνηση επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του παρκαρίσματος.

Πώς στρίβεις ή παρκάρεις με χαλασμένα φλας;

25.570 Επισκέψεις στο άρθρο

Ξέρετε τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ. για τον ελιγμό των οχημάτων, τι να κάνετε αν σας έχουν χαλάσει τα φλας ή τα αλάρμ και τι ισχύει για την κίνηση με την όπισθεν, τις αλλαγές κατεύθυνσης και τις προσπεράσεις; Διαβάστε για να τα μάθετε όλα...

Πώς προετοιμάζεις κάθε αλλαγή πορείας;

Η οδήγηση στο δρόμο πολλές φορές μπορεί να κρύβει εκπλήξεις και καταστάσεις που μπορεί να μας αναγκάσουν να αλλάξουμε την προκαθορισμένη μας πορεία, είτε επειδή θα χρειαστεί να ελιχθούμε λόγω ενός εμποδίου, είτε επειδή μπορεί να είναι αδύνατη η κίνηση προς τα μπροστά. Σε κάθε περίπτωση, επειδή όλα αυτά αποτελούν ειδικές καταστάσεις, καλό θα είναι να γνωρίζετε πώς θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε νόμιμα και με ασφάλεια.

Ελιγμοί

1. Ο οδηγός που προτίθεται να εκτελέσει ελιγμό οφείλει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το πράξει, χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της οδού, οι οποίοι κινούνται πίσω, μπροστά ή πλάι του ή ετοιμάζονται να τον προσπεράσουν, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση, την κατεύθυνση και την ταχύτητά τους.

Έκταση του βραχίονα για στροφή προς τα αριστερά.

Έκταση του βραχίονα για στροφή προς τα αριστερά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


2. Πριν από κάθε ελιγμό, ο οδηγός υποχρεούται να καταστήσει έγκαιρα γνωστή την πρόθεσή του, χρησιμοποιώντας γι αυτόν το σκοπό τους δείκτες κατεύθυνσης (φλας), ενώ, αν αυτοί δεν λειτουργούν, υποχρεούται να δώσει τα ακόλουθα σήματα με το χέρι: Έκταση του βραχίονα για στροφή προς τα αριστερά, κάμψη του βραχίονα προς τα πάνω για στροφή προς την αντίθετη πλευρά και κάμψη του βραχίονα προς τα κάτω, για τον ελιγμό στάθμευσης.

Αλλαγές κατεύθυνσης

Ο οδηγός, προκειμένου να αλλάξει κατεύθυνση προς τα δεξιά, υποχρεούται να κινηθεί έγκαιρα προς το δεξιό άκρο του οδοστρώματος και να πραγματοποιήσει τη στροφή κατά το δυνατόν κλειστή.

Προκειμένου ο οδηγός να αλλάξει κατεύθυνση προς τα αριστερά, υποχρεούται να πλησιάσει προοδευτικά προς τον άξονα του οδοστρώματος, αν είναι διπλής κατεύθυνσης, και προς το αριστερό άκρο του, αν είναι μονής κατεύθυνσης (μονόδρομος). Για να εισέλθει στην κάθετη οδό, πρέπει να πραγματοποιήσει τη στροφή στο κέντρο της διασταύρωσης, ώστε το όχημα να εισέλθει στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος αυτής της οδού. Kατά την κίνηση αυτή ο οδηγός υποχρεούται να επιτρέπει τη διέλευση των οχημάτων, που κινούνται αντίθετα στο οδόστρωμα, που πρόκειται να εγκαταλείψει.

Όπισθεν

Απαγορεύεται η προς τα πίσω κίνηση των οχημάτων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η εμπρός κίνηση είναι αδύνατη ή γίνεται ελιγμός στάθμευσης, καθώς και στις περιπτώσεις εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών. Ο ελιγμός στάθμευσης επιτρέπεται να εκτελείται στην ίδια οδό και σε μήκος όχι μεγαλύτερο του διπλάσιου μήκους του οχήματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

LEASING APRILIOS
skoda