H εταιρεία επιβεβαίωσε τελικά τον κινητήρα που θα εξοπλίσει το μοντέλο, ο οποίος θα παράγει 1.013 ίππους.

Επιβεβαιώθηκε ο V12 της Valkyrie (+vid)

1.673 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2018)

Μετά από πολλούς μήνες ενασχόλησης με την Aston Martin Valkyrie, η εταιρεία επιβεβαίωσε τελικά τον κινητήρα που θα εξοπλίσει το μοντέλο, ο οποίος θα παράγει 1.013 ίππους, ωστόσο ο συγκεκριμένος αριθμός δεν θα είναι η συνολική ισχύς του. Δείτε περισσότερα.

Στην επιβεβαίωση πως ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας 6,5 λίτρων θα είναι αυτός που θα τοποθετηθεί στην επερχόμενη Aston Martin Valkyrie, προχώρησε η βρετανική εταιρεία μέσω ενός teaser βίντεο που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Youtube.
 
Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο βίντεο που βρίσκεται λίγο πιο κάτω, η φίρμα αναφέρει πως ο συγκεκριμένος κινητήρας, που έχει εξελιχθεί με τη βοήθεια της Cosworth, θα προσφέρει  1.013 PS (1.000 hp/745 kW), με τη ροπή του να φτάνει τα 740 Nm και τον μέγιστο αριθμό στροφών ανά λεπτό να σταματά στις 11.100. Στα παραπάνω δεδομένα προσθέστε ακόμα μερική δύναμη από ένα υβριδικό σύστημα που θα είναι παρών.
Αυτό σημαίνει πως η συνολική ισχύς της Valkyrie θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, όμως οι Βρετανοί φρόντισαν να μην την αποκαλύψουν ακόμα. Παρόλο την «ντρίμπλα» των ανθρώπων της Aston Martin, προηγούμενες αναφορές κάνουν λόγο πως η συνδυασμένη ισχύ θα φτάνει τα τους 1.145 ίππους (PS)!
 
Τέλος η εταιρεία αναφέρει πως όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα έχουν βελτιστοποιηθεί για να έχουν «ελάχιστη μάζα και μέγιστη αντοχή». Ως αποτέλεσμα αυτής της εστίασης, ο κινητήρας ζυγίζει μόνο 206 κιλά, ενώ η Aston Martin αναφέρει επιπλέον ότι ο V12 ήταν σε θέση να επιτύχει όλους τους στόχους για συμμόρφωση με τα όρια εκπομπών ρύπων.  
 

AUTOFIT PASXA
skoda