Επίσημο ντεμπούτο για το Toyota GR Yaris Rally1
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επίσημο ντεμπούτο για το Toyota GR Yaris Rally1

2.452 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2022)

Στην επίσημη παρουσίαση του αγωνιστικού μοντέλου με το οποίο θα συμμετάσχει στο WRC του 2022 προχώρησε η Toyota, συστήνοντας στο αγωνιστικό κοινό το GR Yaris Rally1, μαζί με τα πληρώματα που θα το οδηγήσουν!

Το οδήγησε ο Akio Toyoda

Με μία εντυπωσιακή παρουσίαση η Toyota Gazoo Racing, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν του WRC με τον αγώνα του Μόντε Κάρλο (20-23 Ιανουαρίου) παρουσίασε επίσημα στο κοινό το GR Yaris Rally1. Παρών στην εκδήλωση πέραν από τα πληρώματα, ήταν και ο Πρόεδρος της εταιρείας, Akio Toyoda που δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει το αυτοκίνητο, δείχνοντας τις ικανότητές του στα λεγόμενα... donuts.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έτοιμο για τη σεζόν του 2022 το GR Yaris Rally1

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό αυτοκίνητο, μοιάζει με μια βελτιωμένη έκδοση του προδιαγραφών παραγωγής GR Yaris, αλλά στην πραγματικότητα βασίζεται σε ένα αποκλειστικό πλαίσιο και φυσικά φέρει διαφορετική ανάρτηση. Οπτικά διατηρεί την τρίθυρη σιλουέτα του αυτοκινήτου παραγωγής, αλλά επωφελείται από ένα πολύ επιθετικό κιτ αμαξώματος που περιλαμβάνει φαρδύτερα φτερά, μεγαλύτερους, αγωνιστικούς προφυλακτήρες, μια τεράστια πίσω αεροτομή και νέες πλευρικές εισαγωγές αέρα.

Υβριδική εποχή στο WRC

Το υβριδικό GR Yaris Rally1 του WRC, συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων, ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 136 ίππων και μία μπαταρία 3,9 kWh. Η Toyota ισχυρίζεται ότι η συνδυασμένη ισχύς είναι πάνω από 500 άλογα και μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.  Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς όλα τα αυτοκίνητα Rally1 θα λειτουργούν με βιώσιμα καύσιμα, ενώ οι μπαταρίες θα φορτίζονται τόσο μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, όσο και από εξωτερική πηγή όταν τα αυτοκίνητα δεν αγωνίζονται. Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO PROACE
skoda