Έρχονται μαθήματα τοποθέτησης αλυσίδων από την Τροχαία στους Δήμους!

Έρχονται μαθήματα τοποθέτησης αλυσίδων από την Τροχαία στους Δήμους!

1.679 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2022)

Οι αλυσίδες είναι πλέον υποχρεωτικό να βρίσκονται σε κάθε αυτοκίνητο και στο πλαίσιο αυτό η πολιτεία ετοιμάζει δράσεις προκειμένου οι οδηγοί να μάθουν να τις τοποθετούν, εφόσον παραστεί ανάγκη!

Μαθήματα… αλυσίδων προανήγγειλε η Κυβέρνηση

Δράσεις επιμόρφωσης για την εκμάθηση της τοποθέτησης και αφαίρεσης των αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας το περασμένο Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από Οκτώβρη έως Απρίλη οι αλυσίδες στα ΙΧ

Ο Υφυπουργός επανέλαβε ότι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, όταν βγουν οι ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας ή των Διευθύνσεων της Τροχαίας ότι έρχεται χιονιάς, όπως προβλέπει το άρθρο 52 του ΚΟΚ, πρέπει το αυτοκίνητο να είναι εφοδιασμένο με αλυσίδες. Ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί που δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τις αλυσίδες. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Δράσεις σε Δήμους για την εκμάθηση τοποθέτησης αλυσίδων

Όπως συγκεκριμένα είπε: «Προβλέψαμε οι υποψήφιοι οδηγοί, στις σχολές οδηγών, να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στο να βάζουν και να βγάζουν αλυσίδες και το δεύτερο που είναι σημαντικό και το ανακοινώνω πρώτη φορά σήμερα είναι ότι ξεκινούν διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Δήμους. Η πρώτη θα γίνει στο Δήμο Γλυφάδας. Θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Θα γίνει στην Κοζάνη. Όπου η τροχαία μαζί με τα συνεργεία ή τα ΚΤΕΟ ή ακόμη και εταιρίες που προθυμοποιούνται, θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να τους εκπαιδεύουν πως μπαίνουν και πως βγαίνουν οι αλυσίδες».

Συνέχεια του άρθρου >>>
LEASING APRILIOS
NISSAN