Από τις 349 Ferrari F50 που κατασκευάστηκαν, μόνο τέσσερις βάφτηκαν σε μαύρο χρώμα.

Ferrari F50 με ήχο που «σκοτώνει» (+vid)

5.415 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2020)

Ακόμη και σε λειτουργία που μειώνει τον θόρυβο της εξάτμισης αυτή η σπάνια Ferrari F50 εξοπλισμένη με straight-pipped εξάτμιση κάνει τόσο θόρυβο που σίγουρα τα τζάμια των κτιρίων στο Λονδίνο θα τρίζουν ακόμα και τώρα.

Αυτή η υπέροχη μαύρη γυαλιστερή F50 που κατοικεί στο Λονδίνο είναι ένα από τα πιο θορυβώδη αυτοκίνητα που σίγουρα θα έχετε ακούσει. Εκτός από αυτό είναι και μία από τις πιο σπάνιες μονάδες στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας. Από τις 349 Ferrari F50 που κατασκευάστηκαν, μόνο τέσσερις βάφτηκαν σε μαύρο χρώμα, ενώ άλλες τέσσερις μονάδες έλαβαν το ασημένιο Argento Nurburgring.
 
Φτάνοντας στο θέμα του ήχου, ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της F50 που εξηγεί το δυνατό και συνάμα υπέροχο ήχο που παράγει, πέρα από τη straight-pipped εξάτμιση είναι και ο κινητήρας. Δε μιλάμε για έναν απλό κινητήρα, αλλά για τον V12 4,7 λίτρων που εξελίχθηκε από τον V12 3,5 λίτρων ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από την Scuderia στα μονοθέσια της Ferrari 641 της Formula 1 το 1990, που οδηγήθηκαν από τους Alain Prost και Nigel Mansell.
 
Σε αριθμούς μιλάμε για 512 ίππους και 471 Nm ροπής, για τον ήχο καλύτερα θα είναι να ακούσετε από μόνοι σας κάνοντας κλικ στο παρακάτω βίντεο.
 
  

FORD E-TRANSIT
citroen