Να γίνουν οι ηγέτες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προέτρεψε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Joe Kaeser, τις γερμανικές εταιρείες.

«Η επιτυχία της Γερμανίας περνά από…»

1.796 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2018)

Να γίνουν οι ηγέτες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προέτρεψε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Joe Kaeser, τις γερμανικές εταιρείες, αλλιώς θα έχει πρόβλημα όλη η γερμανική οικονομία.

Το δάχτυλο στις γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας κουνάει ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Joe Kaeser, και τις προτρέπει να γίνουν οι ηγέτες στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο οποίος βρίσκεται σε ανάπτυξη.
 
Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο Kaeser, όχι μόνο πιστεύει πως ο συγκεκριμένος χώρος έχει αρκετό περιθώριο για να επιφέρει κέρδος στις εταιρείες, αλλά ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη κάνοντας λόγο ακόμα και για οικονομική καταστροφή ολόκληρης της Γερμανίας αν δεν επενδυθούν χρήματα στο συγκεκριμένο τομέα.
«Θα έχουμε ακόμα αυτοκίνητα στους δρόμους, αλλά αν δεν είναι ηλεκτρικά, τότε όλα θα καούν», τόνισε αρχικά ο Kaeser στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα και συνέχισε λέγοντας «Η επιτυχία της Γερμανίας εξαρτάται από αυτή τη βιομηχανία».
 
Ο Kaeser ο οποίος βρίσκεται περίπου πέντε χρόνια στο τιμόνι της Siemens, ανέφερε επιπλέον πως οι εταιρείες αυτοκινήτων της Γερμανίας είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας και για αυτό το λόγο εκτός από την επένδυση στα ηλεκτρικά οχήματα πρέπει να κάνουν μεγάλα βήματα για την προσθήκη μεγαλύτερων επιπέδων αυτοματοποίησης στα εργοστάσια τους.
 
Ωστόσο κάτι τέτοιο όπως εύκολα γίνεται κατανοητό θα σηματοδοτήσει την απώλεια θέσεων εργασίας, κάτι το οποίο πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον Kaeser, προκειμένου να διατηρηθεί η γερμανική οικονομία υγιής και σταθερή.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως μπορεί η Siemens να μην κατασκευάζει αυτοκίνητα, ωστόσο είναι ένας μεγάλος προμηθευτής του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η εταιρεία είναι υπεύθυνη για διάφορα ανταλλακτικά οχημάτων και εξοπλισμό αυτοματισμού εργοστασίων παραγωγής. Έτσι μια ενδεχόμενη κατάρρευση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα είχε επιζήμια επίδραση στη Siemens.

Hyundai
4green