Hλεκτρικό υπερ-αυτοκίνητο ετοιμάζει η APEX

1.743 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2020)

Η APEX ελπίζει πως οι καινοτομίες που έχει υιοθετήσει στην πλατφόρμα του AP-0 θα της δώσει το πάνω χέρι απέναντι στους ανταγωνιστές της.

To νέο της concept με την κωδική ονομασία AP-0 θα αποκαλύψει στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η βρετανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων ΑPEX. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό υπερ-αυτοκίνητο με δυνατότητες να σημειώσει πολύ καλούς χρόνους στην πίστα και πως θα έρθει αντιμέτωπο με μοντέλα όπως τα Lotus Evija, Pininfarina Battista και Rimac C_Two.

Μέχρι αυτή την στιγμή τα πράγματα που έχουν αποκαλυφθεί είναι λίγα. Η εταιρεία κάνει λόγο πως το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από μια ομάδα μηχανικών κάτω από την επίβλεψη του σχεδιαστή Guy Colbourne, πρώην εργαζόμενου στις BMW, Vauxhall και Daewoo.

H πλατφόρμα του είναι φτιαγμένη από ανθρακόνημα, κάτι που έδωσε την δυνατότητα στους μηχανικούς να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα το βάρος του παρά την εγκατάσταση ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου. Χαρακτηριστικό είναι όπως το υπερ-αυτοκίνητο της Rimac ζυγίζει 1.900 κιλά, 700 κιλά περισσότερο από το επερχόμενο ΑP-0.

H APEX υπόσχεται «γρήγορη επιτάχυνση» και «μέγιστη ευελιξία», ωστόσο παραμένει άγνωστο ένα το αυτοκίνητο θα είναι road-legal ή πρόκειται για ένα αγωνιστικό στα πρότυπα των αυτοκινήτων που συμμετέχουν στο Le Mans.
 

LEASING APRILIOS
skoda