• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Hyundai Kona 1,6 Hybrid Vs Toyota C-HR 1,8 Hybrid
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Kona 1,6 Hybrid Vs Toyota C-HR 1,8 Hybrid

11.940 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2021)

Με κορυφαία τεχνολογία και εξοπλισμό! Δύο «πράσινα» και δημοφιλή SUV, το μικρό Hyundai Kona και το μικρομεσαίο Toyota C-HR δοκιμάζονται στις υβριδικές εκδόσεις τους, οι οποίες προτάσσουν την αισθητά μειωμένη κατανάλωση και τις λιγοστών ρύπων μετακινήσεις.

Και αξιόπιστα, και υβριδικά και SUV!

Εσύ τι επιλέγεις; Το οικονομικό Toyota C-HR με τον άπλετο χώρο για τα πόδια, ή το off-road Hyundai Kona hybrid με τον αντίστοιχο χώρο αποσκευών σε πιο μικρό μέγεθος;

Στο διαρκές «κυνήγι» της οικονομίας καυσίμου οι υβριδικές εκδόσεις είναι η ιδανική λύση για όσους επιμένουν και δεν αποχωρίζονται βενζίνη και diesel. Μεταξύ ήπια υβριδικών και Plug-in προτάσεων βρίσκει κανείς την «καθαρή» υβριδική τεχνολογία με τα γνωστά σε όλους αυτοφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα. Τα αυτοκίνητα, δηλαδή, που μπορούν να κινηθούν για λίγα χιλιόμετρα μόνο με την μπαταρία τους.

Βέβαια, δεν μιλάμε για μία ξένη τεχνολογία (μετράει πάνω από 20 χρόνιας «ζωής), μέχρι στιγμής όμως οι Ασιάτες είναι εκείνοι που την έχουν «γνωρίσει» περισσότερο στο ευρωπαϊκό κοινό. Σε κεντρικό πλάνο... εισηγητή λοιπόν βρίσκουμε την Toyota η οποία στην πλειονότητα των «ελληνικών» αυτοκινήτων της εισάγει την δική υβριδική τεχνολογία. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Hyundai που μπαίνει δυναμικά στον ανταγωνισμό (η νέα γενιά Tucson π.χ. απέκτησε και υβριδική έκδοση).

Ας μείνουμε όμως σε δύο επιλογές που έχει ήδη «μάθει» το ελληνικό κοινό και οι οποίες συνδυάζουν προηγμένη τεχνολογία κίνησης και high-tech εξοπλισμό από την βασική εξοπλιστική έκδοση. Μιλάμε... ασιατικά με το μοναδικό υβριδικό B-SUV, Hyundai Kona Hybrid, και το κορυφαίο σε πωλήσεις C-SUV, Toyota C-HR.

Σχεδίαση: Τολμηρό και σπορτίφ το C-HR, δυναμικό και ευχάριστο το Kona

Μοντέρνο «περιτύλιγμα» με προσεγμένη σχεδίαση βρίσκουμε και στα δύο αυτοκίνητα. Σίγουρα, το ξεχωριστό design του Toyota C-HR είναι ένα από τα ισχυρά του πλεονεκτήματα. Η αιχμηρή σχεδίαση αποτυπώνεται με τις περίτεχνες ακμές και τις τεράστιες εισαγωγές στις άκρες του προφυλακτήρα, ενώ η τολμηρή κεκλιμένη πίσω οροφή ενισχύει τον σπορτίφ χαρακτήρα του ιαπωνικού C-SUV. Εξίσου ευχάριστο και μοντέρνο είναι το Hyundai Kona το οποίο στην ανανεωμένη παρουσία του ξεχωρίζει με τα επανασχεδιασμένα ανεξάρτητα LED φώτα ημέρας, τους επιβλητικούς κεντρικούς προβολείς και την μεγάλη γρίλια του. Να τονίσουμε, πως τα δύο αυτοκίνητα ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, εξού και το C-HR είναι κατά 18,5 πόντους μεγαλύτερο.

Εσωτερικό: Κερδίζει σε ποιότητα το C-HR, ισοφαρίζει με τους χώρους το Kona

Κινητήρες: Αμφότερα οικονομικά, κερδίζει σε επιδόσεις και... ησυχία το Kona

Στον δρόμο: Ανάλαφρο C-HR, ικανό και για εκτός δρόμου το Kona

Η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »