• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

«Κλέβουν» 1 στα 2 πρατήρια στο υγραέριο

Διαβάστηκε από 3286 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/6/2019
 

Σε 3 ημέρες οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ έλεγξαν 276 πρατήρια υγρών καυσίμων που εμπορεύονται υγραέριο και τα μισά εξ αυτών βρέθηκαν να παρανομούν. Κατασχέθηκαν πάνω από 7,5 τόνοι.


Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (Φ.Η.Μ.) των πρατηρίων καυσίμων με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου και τη διαβίβαση δεδομένων των παραστατικών πωλήσεων, που εκδίδονται από τους Φ.Η.Μ. προς τη βάση δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε..

Πρόκειται για πανελλαδική επιχείρηση με συγκεκριμένη στόχευση σε επιχειρήσεις, που αναδείχτηκαν μετά από ανάλυση κριτηρίων κινδύνου, βάσει της εφαρμογής, η οποία διαχειρίζεται τα δεδομένα των ΦΗΜ. Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα της χρονικής περιόδου 19 έως και 21 Ιουνίου:
  • Στοχεύθηκαν 374 πρατήρια διάθεσης υγραερίου
  • Εξ αυτών ελέγχθηκαν τα 276 πρατήρια
  • Διαπιστώθηκαν μέχρι στιγμής 123 υποθέσεις μη συμμόρφωσης
Αναλυτικότερα από τα 148 πρατήρια, που έλεγξαν οι ΔΟΥ, διαπίστωσαν ότι τα 77 δεν είχαν συνδέσει τις αντλίες τους με τους ΦΗΜ. Επιπλέον, 39 πρατήρια, παρόλο που είχαν διασυνδεθεί, δεν διαβίβαζαν δεδομένα προς την ΑΑΔΕ.

Οι τελωνειακές αρχές δέσμευσαν 7.700 λίτρα προπάνιο. Η δράση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παράλληλα αξιολογούνται τα ευρήματα και συνδέονται με παλαιότερες υποθέσεις.

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια