Lexus ιδανικό για βόλτες σε βουνό και θάλασσα
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Lexus ιδανικό για βόλτες σε βουνό και θάλασσα

3.204 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2022)

Ότι πρέπει για βόλτες σε βουνό και θάλασσα είναι το Lexus Recreational Off-Highway Vehicle ή πιο σύντομα Lexus ROV, το υδρογονοκίνητο πρωτότυπο off-road όχημα της μάρκας.

Για εξορμήσεις στη φύση με στυλ

Το concept Lexus ROV (Recreational Off-highway Vehicle) προσφέρει μία πολυτελή εμπειρία ζωής για όσους οδηγούς επιθυμούν να ανακαλύψουν την φύση με στυλ. Το μοναδικό αυτό όχημα κινείται με υδρογόνο και κατ’ επέκταση προσφέρει οδήγηση με σχεδόν μηδενικούς ρύπους, σε συνδυασμό με ακραίες off-road ικανότητες. Έτσι αντανακλά τη δέσμευση της Lexus στο να εξασφαλίζει ότι η συναρπαστική οδήγηση μπορεί να συνυπάρχει με μία carbon-free κοινωνία με επίκεντρο την υπεύθυνη κινητικότητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

1.000άρι μοτέρ που καίει υδρογόνο

To πρωτότυπο Lexus ROV χρησιμοποιεί έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,0 λίτρου που καίει υδρογόνο και όχι βενζίνη. Η μάρκα ισχυρίζεται πως μέσω αυτού του μοτέρ επιτυγχάνεται η παραγωγή ήχου ανάλογου με αυτού που προσφέρουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, ωστόσο λόγω του υδρογόνου οι ρύποι στο περιβάλλον είναι μηδενικοί. Η Lexus υπογραμμίζει πως το μοτέρ φέρει τροποποιημένο σύστημα τροφοδοσίας και έγχυσης καυσίμου, για χρήση υδρογόνου ως καύσιμο χωρίς ωστόσο να κάνει περαιτέρω αναφορά σε αυτό. 

Με αφαιρούμενο παρμπρίζ

Το ROV συνδυάζει τα glamorous σχεδιαστικά στοιχεία της Lexus με την παραδοσιακή εμφάνιση ενός off-road οχήματος. Από τον «σπαρτιάτικο» σχεδιασμό εντύπωση προκαλεί το αφαιρούμενο παρμπρίζ, ενώ το παρών δίνουν και έξτρα φωτιστικά σώματα όπως η μπάρα LED που εγκαθίσταται στο πάνω μέρος της οροφής. Όσον αφορά τις διαστάσεις του είναι: 3.120 χλστ. (μήκος), 1.725 χλστ. (πλάτος), 1.800 χλστ. (ύψος).

Συνέχεια του άρθρου >>>
LEASING APRILIOS
skoda