Tα τέλη κυκλοφορίας θα παραμείνουν ίδια με τα περσινά.

Μέχρι σήμερα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

2.368 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2019)

Οι πιθανότητες να δοθεί νέα παράταση είναι ελάχιστες και όσοι δεν έχουν πληρώσει πρέπει να «τρέξουν» αν θέλουν να αποφύγουν το πρόστιμο. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Εκπνέει σήμερα η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2019 και για την κατάθεση των πινακίδων των οχημάτων που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να θέσουν σε ακινησία.

Όσοι δεν πληρώσουν μέχρι σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας τότε θα τους επιβληθεί πρόστιμο ίσιο με την ποσό που θα έπρεπε να έχουν πληρώσει. Την οφειλή αυτή ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να την ρυθμίσει μετά από την πάροδο ενός μήνα σε 24 δόσεις με τους προβλεπόμενους τόκους. Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι την εξόφληση του ποσού, το όχημα δεν μπορεί να μεταβιβαστεί.

Πηγές από το περιβάλλον της κυβέρνησης κάνουν λόγο πως ο ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε, όχι μόνο διευκόλυνε χιλιάδες φορολογούμενους αλλά έφερε και περισσότερα έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου.
 
Υπενθυμίζουμε πως για να βρείτε τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος σας στο TaxisNET θα πρέπει να μπείτε στο αντίστοιχο πεδίο της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να πατήσετε το πλήκτρο «Είσοδος». Από εκεί και ύστερα εισάγετε τα στοιχεία που σας ζητούνται στα αντίστοιχα πεδία και πατάτε «Αναζήτηση». Αφού γίνει επιτυχής αναζήτηση πατώντας την «Εκτύπωση» θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με το απόκομμα των τελών κυκλφορίας το οποίο και θα χρειαστεί να εκτυπώσετε. Το συγκεκριμένο χαρτί θα πρέπει να έχετε μαζί σας για την πληρωμή.

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν με τους εξής τρόπους:
  • Σε κατάστημα τραπέζης, έχοντας μαζί σας απαραίτητα το ειδοποιητήριο εκτυπωμένο.
  • Μέσω υπηρεσιών e-banking, phone banking κ.λπ. των τραπεζών. (σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να το έχετε εκτυπώσει)
  • Μέσω πιστωτικών καρτών κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

NEO TRAFIC
4green