Με 680 ίππους η νέα κεντρομήχανη Chevrolet Corvette Z06
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με 680 ίππους η νέα κεντρομήχανη Chevrolet Corvette Z06

3.845 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2021)

Πρεμιέρα έκανε η νέα Chevrolet Corvette Z06 με το πρώτο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της 8ης γενιάς της Corvette να εμφανίζεται διαθέτοντας 680 ίππους!!!

Ένα από τα πιο μυθικά αυτοκίνητα της Αμερικής αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Chevrolet Corvette προχώρησε σήμερα ένα βήμα παραπέρα συστήνοντας στο κοινό την κορυφαία έκδοση Z06 της 8ης γενιάς της. Μάλιστα το νέο υπεραυτοκίνητο θα είναι η πρώτη κεντρομήχανη Z06 στην ιστορία της μάρκας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

680 ίππους από τον V8 5,5 λίτρων κινητήρα

Για να περάσουμε απ ευθείας στα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία, η νέα Chevrolet Corvette Z06 θα είναι διαθέσιμη τόσο ως κουπέ, όσο και ως κάμπριο και θα εξοπλίζεται από τον ατμοσφαιρικό V8 5,5 λίτρων κινητήρας της μάρκας που αποδίδει 680 ίππους στις 8.600 σ.α.λ. και 623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ. Μάλιστα η εταιρεία σημείωσε πως για να είναι σίγουρη πως ο κινητήρας θα αντέξει και υπό την πίεση για χρήση σε πίστα έχει προχωρήσει σε ανάλογες δοκιμές, ενώ τον έχει συνδυάσει με ένα αγωνιστικό σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ.
 

Μικρές αλλαγές εξωτερικά, πιο αεροδυναμική 

Οπτικά, η νέα Corvette Z06 διαφοροποιείται από το στάνταρ μοντέλο χάρη στα φαρδύτερα φτερά και τη διαφορετική μάσκα. Οι τροχοί στο μπροστά μέρος μετρούνται στις 20 ίντσες, ενώ στο πίσω 21. Το μοντέλο συνοδεύεται από ελαστικά 275/30ZR20 μπροστά και 345/25ZR21 πίσω προερχόμενα από την Michelin. Από κει και πέρα το σπλίτερ στο εμπρόσθιο μέρος και η αεροτομή στο πίσω είναι στάνταρ με την Corvette Z06. Το αεροδυναμικό πακέτο προσφέρει συνολικά 165,6 κιλά κάθετης δύναμης στα 299,3 χλμ./ώρα σύμφωνα με την Chevrolet. Για να κρατήσει χαμηλά το βάρος, η Chevrolet προσφέρει επίσης προαιρετικούς τροχούς από ανθρακονήματα που «αδυνατίζουν» την Ζ06 κατά 18,6 κιλά.
 

Launch control στάνταρ, ισχυρότερα φρένα της Brembo

Η ανάρτηση που την εξοπλίζει είναι η ίδια με αυτή που βρίσκουμε στην Corvette Stingray ωστόσο έχει λάβει διαφοερτική ρύθμιση, ενώ μέρος του στάνταρ εξοπλισμού είναι μεταξύ άλλων το launch control για βέλτιστη επιτάχυνση και το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Προσφέρονται επίσης μεγαλύτερα φρένα, όπως θα περίμενε κανείς. Το σύστημα πέδησης έχει την υπογραφή της Brembo και συνδυάζεται με δίσκους 370 χιλιοστών μπροστά και 380 χιλιοστών πίσω. Οι δαγκάνες μπροστά είναι εξαπίστονες και πίσω τετραπίστονες.
 
Η παραγωγή της Corvette Z06 αναμένεται να ξεκινήσει στο σπίτι των Corvette, το εργοστάσιο συναρμολόγησης Bowling Green, στο Κεντάκι. Η Chevrolet θα κατασκευάσει μοντέλα με δεξιά και αριστερά το τιμόνι, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση για το κόστος απόκτησης.

Καλώς την!
-Ντεμπούτο για την πρώτη κεντρομήχανη Chevrolet Corvette Z06!
-680 ίππους στις 8.600 σ.α.λ.
-623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ.
-V8 5,5 λίτρων η «καρδιά» της.
Θα κάνει η νέα Corvette Z06 τις άλλες εταιρείες να ζηλέψουν;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
skoda