3 φωτογραφίες »

Μπροστά, το μάτι πέφτει πάνω στον μεγάλο προφυλακτήρα και τα μεγάλα φώτα.

Nέο Ineos Grenadier

2.609 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2020)

Η Ιneos μπορεί να μην είχε καμία σχέση με τα αυτοκίνητα αλλά μόλις απέκτησε χάρη στο όραμα του ιδρυτής της, Jim Ratcliffe.


Στην αποκάλυψη του δικού της Grenadier προχώρησε η εταιρεία παραγωγής χημικών σκευασμάτων Ineos. O ιδρυτής Jim Ratcliffe παρακινήθηκε από την απόφαση της Land Rover να σταματήσει την κατασκευή του προηγούμενο Defender και αποφάσισε να κατασκευάσει ένα καινούριο. Το Grenadier πήρε το όνομά του από μια λονδρέζικη pub μέσα στην οποία φαντάστηκε πως θα δείχνει το όχημα.

Οι ομοιότητες ανάμεσα στο Ineos Grenadier και το προηγούμενο Defender είναι ξεκάθαρες. Το Ineos υιοθετεί τα ίδια boxy χαρακτηριστικά σε γενικό πλαίσιο και διατηρεί τον off-road χαρακτήρα του πρώτου Defender. Μπροστά, το μάτι πέφτει πάνω στον μεγάλο προφυλακτήρα και τα μεγάλα φώτα ενώ πίσω, το Grenadier εξοπλίζεται με ρεζέρβα, στρογγυλά φωτιστικά σώματα και μικρή σκάλα για να μπορεί να ανεβαίνει όποιος θέλει στην οροφή εύκολα και γρήγορα.

Το εσωτερικό δεν έχει σχεδιαστεί ακόμα αλλά φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθούν πολλά μέρη από την BMW. To ίδιο θα γίνει και στο κομμάτι του κινητήρα, αφού κάτω από το καπό θα δίνει το παρών ο 6κύλινδρος turbo κινητήρας των 3,0 λίτρων σε συνδυασμό με ένα ZF 8άρι αυτόματο κιβώτιο της φίρμας. Λεπτομέρειες για την ιπποδύναμη δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η τιμή του στις ΗΠΑ αναμένεται να φτάνει τις 30.000 δολάρια.
 

SPRING SEAT
citroen