Δοκιμές υπό το βλέμμα του Lewis Hamilton πραγματοποιεί η Mercedes, αναφορικά με την Mercedes-AMG Project One.

Οι δοκιμές της Mercedes Project One σε βίντεο

1.524 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2019)

Δοκιμές υπό το βλέμμα του Lewis Hamilton πραγματοποιεί η Mercedes, αναφορικά με την Mercedes-AMG Project One, το υπεραυτοκίνητο που εξελίσσει εδώ και αρκετό καιρό η γερμανική εταιρεία. Μάλιστα πριν από λίγες ώρες δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα teaser βίντεο.


Όπως αποδεικνύεται η Mercedes έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του μοντέλου το οποίο θα αποτελέσει την τεχνολογική ναυαρχίδα της εταιρεία φέρνοντας μαζί του εκτός από πολύ μεγάλη ισχύ πολλά νέα στοιχεία, κάποια εκ των οποίων απορροφημένα από τη Formula 1. Φυσικά με το λανσάρισμά του που είναι προγραμματισμένο για τα επόμενο έτος θα έχουμε αυτόματα τον ανταγωνιστή των Ferrari LaFerrari και Aston Martin Valkyrie.
 
Εάν το μοντέλο παραγωγής παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο που βλέπουμε στο βίντεο, η AMG One θα είναι πιθανώς ότι πιο κοντινό θα έχουμε δει ποτέ σε αυτοκίνητο συγκριτικά με  τα μονοθέσια της Formula 1. Ωστόσο δεν αποκλείεται η τελική μορφή του να είναι διαφορετική.
 
Για αυτούς που δε θυμούνται να πούμε πως η ισχύς του hypercar αυτού προέρχεται από τον 1,6 λίτρων V6 κινητήρα που αποδίδει περί τους 700 ίππους, ο οποίος όμως συνδυάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε η συνολική ισχύς της Project One ξεπερνά τα 1.000 άλογα. Υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης είναι το κιβώτιο 8 σχέσεων AMG Speedshift, που συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+. Όσον αφορά δε στην ανάρτηση του μοντέλου, έχει γίνει χρήση πολλαπλών συνδέσμων σε συνδυασμό με πλήρως ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις.

Στον τομέα των επιδόσεων η Project One βλέπει τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ. όπως ισχυρίζεται η γερμανική φίρμα, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Όποιος θελήσει να αποκτήσει το υπερ-αυτοκίνητο θα χρειαστεί περίπου 3 εκατ. ευρώ.
 

Mercedes
skoda