Αγοράζεις online εισιτήρια του ΟΑΣΑ από smartphone!

2.109 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2021)

Tη δυνατότητα της online αγοράς εισιτηρίων στους κατόχους της ανώνυμης κάρτας ATH.ENA Card προσφέρει πλέον ο ΟΑΣΑ, επεκτείνοντας την αντίστοιχη παροχή των προσωποποιημένων καρτών.

<Πλέον, το σύνολο των εισιτηρίων του ΟΑΣΑ καθίσταται προσβάσιμο για αγορά από το Διαδίκτυο. Με το πάτημα ενός κουμπιού από υπολογιστή ή από κινητό, ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια ή να φορτίσει την κάρτα του ανάλογα με τις ανάγκες του, χωρίς αναμονή σε εκδοτήρια και εκδοτικά μηχανήματα, με συναλλαγή χωρίς μετρητά. Απαραίτητη προϋπόθεση, να διαθέτει ATH.ENA Card, είτε προσωποποιημένη είτε ανώνυμη.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »


Η προμήθεια της ανώνυμης κάρτας ATH.ENA Card είναι πολύ απλή, καθώς αρκεί ο επιβάτης να τη ζητήσει από κάποιο εκδοτήριο. Δεν απαιτείται η προσκόμιση εγγράφων και, όπως η προσωποποιημένη κάρτα, είναι πλαστικοποιημένη και έχει διαστάσεις που επιτρέπουν την εύκολη αποθήκευσή της. Εφεξής και οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα και από κινητά με τεχνολογία NFC, με όλα τα εισιτήρια μικρής χρονικής διάρκειας κανονικής τιμής ή/και χρηματικό ποσό έως 50 ευρώ.

Η
 φόρτιση πραγματοποιείται είτε μέσω της εφαρμογής ATH.ENA. Card είτε από την ιστοσελίδα www.oasa.gr, στην οποία παρέχονται οι απαραίτητες οδηγίες. Η ιστοσελίδα παρέχει στον χρήστη και τη δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης της κάρτας και του ιστορικού των συναλλαγών της. Για τη χρήση των λειτουργιών της, ο χρήστης κάτοχος προσωποποιημένης ή ανώνυμης κάρτας πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό στην ιστοσελίδα ή στην εφαρμογή.

Η εγγραφή γίνεται ως εξής: στο αρχικό μενού, πατώντας στην επιλογή «Αγορά/Τραπεζικό Σύστημα» πάνω δεξιά στην αρχική οθόνη, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να εισέλθει στον λογαριασμό του ή να δημιουργήσει έναν καινούργιο. Υπάρχουν δύο είδη λογαριασμού χρήστη: λογαριασμός χρήστη με προσωποποιημένη κάρτα και λογαριασμός χρήστη με ανώνυμη κάρτα. Πατώντας τον σύνδεσμο «Κάντε κλικ εδώ», εμφανίζεται στον χρήστη η φόρμα για τον έλεγχο του αριθμού της κάρτας του. Ο χρήστης πληκτρολογεί τον αριθμό της κάρτας και επιλέγει «Ελεγχος» ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την εγκυρότητα της κάρτας. Στη συνέχεια εμφανίζεται η αντίστοιχη φόρμα εγγραφής. Στην περίπτωση της ανώνυμης κάρτας ζητείται από τον χρήστη να συμπληρώσει την ηλεκτρονική του διεύθυνση (email), καθώς και τον κωδικό πρόσβασης που επιθυμεί. Στη συνέχεια ο χρήστης επιλέγει το κουμπί «Εγγραφή» για να γίνει η υποβολή και να λάβει το email επιβεβαίωσης.


Πηγή: Καθημερινή

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

Mercedes
skoda