Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Land Rover σχετικά με την παρουσία κινεζικών αντιγράφων που έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Παίρνει μέτρα κατά της Κίνας η Land Rover

1.863 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2017)

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Land Rover σχετικά με την παρουσία κινεζικών αντιγράφων που έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Τα μέτρα τους παίρνουν οι ιθύνοντες της Land Rover, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ύπαρξη κινεζικών μοντέλων, τα οποία είναι σχεδόν πιστά αντίγραφα δικών τους σχεδίων, όπως για παράδειγμα το κινεζικό LandWind X7 που εισήχθη το 2015, του οποίου η ομοιότητα με αυτή του Range Rover Evoque είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
 
Με δηλώσεις του στα διεθνή μέσα ο επικεφαλής της μάρκας Gerry McGovern εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε ότι αφορά την παρουσίαση νέων concept, καθώς φοβάται πως στο διάστημα που θα μεσολαβήσει από την παρουσίαση του concept μέχρι να βγει στις αγορές το μοντέλο, θα έχουν προλάβει κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να λανσάρουν ένα δικό τους μοντέλο βασισμένο στο πρωτότυπο της Land Rover.
Μάλιστα έτσι κύλισαν τα πράγματα στην περίπτωση του LandWind X7, με την εταιρεία να υποβάλει καταγγελίες για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και αθέμιτου ανταγωνισμού.
 
«Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την εμφάνιση νέων concept για το μέλλον καθώς τα σχέδια μας μπορούν να αντιγραφούν», ήταν τα λόγια του McGovern, σημειώνοντας πως ένα μέρος της επιτυχία της μάρκας οφείλεται στον τομέα της σχεδίασης.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το Evoque δεν είναι το μοναδικό προϊόν της JLR που να έχει δώσει «έμπνευση» σε κινεζικά μοντέλα, καθώς το Hongqi LS5 είναι ουσιαστικά ένα αντίγραφο του εξερχόμενου Range Rover Sport, ενώ το ηλεκτρικό concept Hanteng φαίνεται συγκλονιστικά παρόμοιο με το concept της Jaguar i-Pace.

AUTOFIT PASXA
skoda