Κινητήρες: Το πρώτο Opel με ήπια υβριδική τεχνολογία, νέα μπαταρία & ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας για το Corsa Electric
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κινητήρες: Το πρώτο Opel με ήπια υβριδική τεχνολογία, νέα μπαταρία & ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας για το Corsa Electric

Το πρώτο Opel με mild hybrid, νέα μπαταρία & ισχυρότερο το Corsa Electric

89.478 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2023)

Νέοι κινητήρες ήπια υβριδικής τεχνολογίας στα 100 & 136 άλογα.


Σε τριφασικό WallBox ισχύος 11 kW, το Corsa Electric φορτίζει πλήρως σε 3 ώρες και 10 λεπτά.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σε τριφασικό WallBox ισχύος 11 kW, το Corsa Electric φορτίζει πλήρως σε 3 ώρες και 10 λεπτά.

Συνήθως στις ανανεώσεις μοντέλων δεν έχουμε μεγάλες αλλαγές στους κινητήρες, στην περίπτωση του Opel Corsa όμως αυτές είναι σημαντικές. Πρώτα από όλα έχουμε την προσθήκη ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V στον 1,2 PureTech που αποδίδει 100 ή 136 άλογα και συνδυάζεται με ηλεκτρονικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Σύμφωνα με την Opel, τα mild hybrid Corsa θα έχουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχης ιπποδύναμης μη εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Από την άλλη, σταθερές στην γκάμα μένουν οι συμβατικές επιλογές βενζίνης. Συγκεκριμένα, στην βάση βρίσκουμε την ατμοσφαιρική επιλογή των 75 ίππων, συνδυαζόμενη με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο (κατανάλωση 5,3 - 5,4 λτ./100 χλμ.). Ο ίδιος κινητήρας των 1.200 κ.εκ. προσφέρεται με turbo στα 100 και 130 άλογα (η ισχυρή έκδοση συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων).

Corsa Electric: Νέα έκδοση 156 ίππων με αυτονομία έως 405 χλμ.

Μαζί με τις θερμικές επιλογές, το ανανεωμένο γερμανικό μικρό διατηρεί στην γκάμα του και το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa Electric (τέρμα πια το Corsa-e). Μόνο που έρχεται με δύο εκδόσεις, η μία εκ των οποίων εφοδιάζεται με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων. Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό μοτέρ είναι καινούργιο και τροφοδοτείται με ενέργεια από μία νέας γενιάς μπαταρία ιόντων λιθίου 51 kWh. Η Opel ανακοινώνει αυτονομία 405 ίππων, χωρίς επαναφόρτιση, με μηδενικές φυσικά εκπομπές ρύπων.
 
Η εισαγωγική έκδοση του Corsa Electric αποδίδει και πάλι 136 άλογα (ίδια ροπή 260 Nm), μόνο που έχει μεγαλύτερη αυτονομία από το προ-facelift μοντέλο. Η μπαταρία των 50 κιλοβατώρων δίνει ηλεκτρική εμβέλεια έως 357 χιλιόμετρα, με την τελική ταχύτητα να είναι κι εδώ περιορισμένη στα 150 χλμ./ώρα.  Όσον αφορά τους χρόνους φόρτισης, σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος 100 kW η μπαταρία του Corsa Electric φορτίζει ως το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Στο βασικό εξοπλισμό δίνεται On Board ενσωματωμένος φορτιστής 7,4 kW, ο οποίος σε προαιρετικό επίπεδο αναβαθμίζεται σε τριφασικό 11 kW.
 

Mercedes
test center