Προ των πυλών το νέο Hummer SUV (+video)

1.552 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Το όνομα Hummer επανέρχεται στο προσκήνιο ως ένα ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων, λίγο καιρό μετά την παρουσίασή του σε μορφή Pick-Up.


Πριν από λίγους μήνες, η GMC παρουσίασε επίσημα το νέο Hummer σε έκδοση Pick-Up, επαναφέροντας στο προσκήνιο την κληρονομιά του μοντέλου, η οποία πλέον συνδυάζεται με το ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εταιρεία φαίνεται πως είναι έτοιμη τώρα να παρουσιάζει το νέο Hummer και σε SUV αμάξωμα. Η αποκάλυψή του θα γίνει διαδικτυακά και τα την διάρκεια ενός αγώνα της τελικής φάσης του κολεγιακού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ στις 3 Απριλίου. Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει ότι όταν ολοκληρωθεί η παρουσίαση του SUV, εκείνη την στιγμή θα ανοίξουν οι παραγγελίες για την αγορά του.

Το SUV αναμένεται να έχει παρόμοιες τεχνικές προδιαγραφές με το φορτηγάκι της φίρμας, ωστόσο μέχρι αυτή την στιγμή, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί σχετικά. Όσον αφορά στην σχεδίασή του, θα διατηρεί τον περιπετειώδη και σκληραγωγημένο χαρακτήρα του χάρη στους τεράστιους τροχούς που είναι ντυμένοι με ελαστικά για κάθε έδαφος, τους μυώδεις θόλους, την μεγάλη απόσταση από το έδαφος και τα μαρσπιέ, ενώ μαθαίνουμε πως η ρεζέρβα θα είναι τοποθετημένη στο εξωτερικό μέρος της θύρας του πορτ-μπαγκάζ.

Η ισχύς, όπως και στο Pick-Up, θα προέρχεται πιθανότατα από τρεις κινητήρες 1.014 ίππων και 15.592 Nm ροπής, με το σπριντ 0-96 χλμ./ώρα να γίνεται σε περίπου τρία δευτερόλεπτα. Οι κινητήρες θα τροφοδοτούνται από μια μπαταρία Ultium που θα επιτρέπει στο μοντέλο να έχει αυτονομία άνω των 563 χιλιομέτρων.

SPRING SEAT
citroen