Τα δικά της «ρομπό-ταξί», αναμένεται να λανσάρει σύντομα η Daimler.

Σε λίγους μήνες τα ρομπo-ταξί της Mercedes

2.199 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2018)

Τα δικά της «ρομπό-ταξί», αναμένεται να δοκιμάσει σύντομα η Daimler, η οποία συνεργάζεται με την Bosch με στόχο να φέρει κατασκευάσει τα ταξί του μέλλοντος.

Όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξή του στα διεθνή μέσα ο  διευθύνων σύμβουλος της Bosch, Volkmar Denner «Θα υπάρξουν δοκιμαστικά οχήματα στους δρόμους τους ερχόμενους μήνες».
 
Ακόμα δεν έχουν υπάρξει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα, ωστόσο σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Daimler, Wilco Stark, τα μοντέλα που θα κατασκευαστούν από εκείνους θα διαφέρουν από αυτά των ανταγωνιστών, καθώς θα κατασκευαστούν από την αρχή με την λογική ενός robo-taxi και δεν θα προσαρμοστεί σε ένα υπάρχον αυτοκίνητο ένα τεχνολογικό κιτ, το οποίο και θα τα μετατρέψει σε κάτι ανάλογο.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes, Ola Källenius έχει κατά το παρελθόν αναφέρει πως τα συγκεκριμένα οχήματα θα μπορούν να εφοδιαστούν με κάμερες, αισθητήρες lidar και radar, αλλά και ένα νέα σύστημα διεύθυνσης και πέδησης, ωστόσο υπογράμμισε πως ο πρόσθετος εξοπλισμός θα αυξήσει το κόστος και η τεχνολογία θα είναι «φαινομενικά δαπανηρή» και πιθανότατα θα κοστίσει «δεκάδες χιλιάδες δολάρια».
 
Λόγω του υψηλού κόστους, η Mercedes πιστεύει ότι η τεχνολογία έχει νόημα για τα ταξί, καθώς οι ιδιοκτήτες των στόλων μπορούν να αντισταθμίσουν την τιμή, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν τους οδηγούς.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική φίρμα εργάζεται επίσης για να προσφέρει συμβατικά ΙΧ με αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης και μέσα στο 2020 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της η S-Class που θα είναι εξοπλισμένη με ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 3.   

NEO PROACE
NISSAN