Η Exige Cup 380.

Στα σκαριά Lotus 1.000 PS;

1.822 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2018)

H βρετανική μάρκα φαίνεται πως θέλει να μπει στο χορό των πανάκριβων υπερ-αυτοκινήτων δίπλα στις Ferrari και McLaren. Διαβάστε τι ετοιμάζει.

Τα πλάνα της Lotus για το εγγύς μέλλον έχουν αρχίσει σιγά σιγά να αποκαλύπτονται και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αφορούν την κατασκευή ενός υπερ-αυτοκινήτου.

Πληροφορίες από το Ηνωμένο Βασίλειο κάνουν λόγο ότι η Lotus έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζει το concept στις εγκαταστάσεις της στο Hethel και, αν οι φήμες γύρω από το τι ετοιμάζει βγουν αληθινές, τότε θα πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό hypercar με ιπποδύναμη παραπάνω από 1.000 ίππους. Το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο λέγεται πως αναπτύσσεται με την τεχνολογία της Volvo, καθώς, όπως είναι γνωστό, οι δύο μάρκες συνεργάζονται, αφού βρίσκονται κάτω από την ιδιοκτησία της Geely.
 
H Lotus εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις φήμες που την θέλουν να προχωρά στην ανάπτυξη ενός τέτοιου αυτοκινήτου, χωρίς όμως να διαψεύδει ήνα επιβεβαιώνει τίποτα. Σε αυτήν αναφέρεται: «H oμάδα Ανάπτυξης της Lotus εξετάσει πολλά project σε πολλές κατηγορίες και χρησιμοποιώντας πολλά και διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Όλα τους θα εκτιμηθούν και μόνο τα καλύτερα θα μπουν σε παραγωγή. Η μάρκα δεν σχολιάζει περεταίρω θέματα που αφορούν τα μελλοντικά προϊόντα ή απλές φήμες».

Ένα τέτοιο Lotus μοντέλο με 1.000 άλογα, αν τελικά μπει στην γραμμή παραγωγής, θα κληθεί  να ανταγωνιστήσει τις Ferrari και McLaren σε μια κατηγορία που τα τελευταία χρόνια ακμάζει ολοένα και περισσότερο…
 

FORD E-TRANSIT
NISSAN