Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο ίδιος 4κύλινδρος των 2,0 λίτρων.

Στο πίσω μέρος, το σύστημα εξάτμισης θα έχει πιθανότατα τέσσερις απολήξεις.

Aυτή θα είναι η ισχύς του νέου VW Golf R

18.015 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2019)

Δύο εκδόσεις R αντί για μία θα λανσάρει η VW στο νέο Golf. Ποια θα είναι η ιπποδύναμη και ποια η τιμή τους;


Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από την επερχόμενη R πανίσχυρη έκδοση του 8ης γενιάς ολοκαίνουριου Volkswagen Golf.

Σύμφωνα με την Autobild, ένας εργαζόμενος στην Volkswagen μαρτύρησε άθελά του σε ένα video του Sidney Hoffmann πως η απόδοση του νέου Golf R θα φτάνει από τα 319 έως τα 333 άλογα. Αυτό πιθανότατα συνεπάγεται πως θα δούμε δύο εκδόσεις R στο νέο Golf, μια «απλή» με 319 άλογα και μια πιο ισχυρή κάτω από το όνομα «R Performance» (στα πρότυπα του GTI Performance) που θα προσφέρει 333 άλογα σε ισχύ.
Πάρα ταύτα, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά με τα οποία έχουμε γνωρίσει το Golf R θα είναι ίδια αφού αφενός κάτω από το καπό θα υπάρχει ο ίδιος 4κύλινδρος των 2,0 λίτρων και αφετέρου θα προσφέρεται ως στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης, όπως έχει επιβεβαιώσει και ο επικεφαλής του τμήματος R, κ. Jost Capito.

Φυσικά, η VW θα προσφέρει στο Golf R μια σειρά από στοιχεία που θα κάνουν την εμφάνιση του δημοφιλούς μικρομεσαίου ακόμη πιο δυναμική. Ο εμπρός προφυλακτήρας θα έχει έναν μεγάλο κυψελωτό αεραγωγό στα πρότυπα του επίσης επερχόμενου Golf GTI ενώ στο πίσω μέρος, το σύστημα εξάτμισης θα έχει πιθανότατα τέσσερις απολήξεις. Ειδική περιποίηση θα έχει και ο εσωτερικός διάκοσμος μέσω της προσθήκης πιο σπορ καθισμάτων και ελαφρώς διαφοροποιημένου τιμονιού.

Πηγές κάνουν λόγο πως η αρχική τιμή του νέου Golf R θα είναι κάτω από τις 50.000 ευρώ. Το εμπορικό του λανσάρισμα υπολογίζεται πως θα γίνει στα τέλη του 2020.

SPRING SEAT
NISSAN