Το VW ID.3 υπάγεται στα αυτοκίνητα που θα επωφεληθούν από την πριμοδότηση της γερμανική κυβέρνησης.

Τα κίνητρα της Γερμανίας για τα ηλεκτρικά

2.271 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2020)

Έως και 9.000 ευρώ φτάνει το ποσό της επιδότησης που προσφέρει η Γερμανία στους πολίτες της για τη αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ορίζοντας ωστόσο ως «ταβάνι» του κόστους απόκτησης τις 40.000 ευρώ. Δείτε ποια μοντέλα μένουν εκτός, αλλά και το σύνολο των εξαγγελιών της καγκελαρίας.


Δεν είναι μόνο η Ελλάδα η οποία ενθαρρύνει τους πολίτες της να προβούν στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθώς το ίδιο κάνει και η Γερμανία προσφέροντας πολλά κίνητρα για την αγορά χωρίς ρύπους μοντέλων.
 
Για αυτό ακριβώς το λόγο η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ένα συνολικό πακέτο ενίσχυσης της εγχώριας οικονομίας ύψους 130 δις ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει αυξημένα κίνητρα για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και όχι υβριδικών ή plug-in υβριδικών.
 
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι Γερμανοί καταναλωτές θα μπορούν τώρα να λάβουν επιδότηση 6.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου για μοντέλα που κοστίζουν έως και 40.000 ευρώ. Μάλιστα αν προστεθεί και η επίδοση των 3.000 ευρώ που προσφέρουν οι εταιρείες στους πελάτες τότε το συνολικό ύψος της επιδότησης ανέρχεται στα 9.000 ευρώ.
 
Με αυτή την κίνηση είναι προφανές πως η κυβέρνηση της Γερμανίας δίνει κίνητρα για την αγορά προσιτών οικονομικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού τα ηλεκτρικά με τιμή άνω των 40.000 ευρώ μένουν εκτός πριμοδότησης. Για παράδειγμα, το Tesla Model 3 με τιμή 43.990 ευρώ, η Mercedes EQC με 71.590 ευρώ και το Audi e-tron με κόστος από 69.900 ευρώ στη Γερμανία, μένουν εκτός λίστας. Στον αντίποδα τα πιο οικονομικά Kia e-Niro, Peugeot e-208 και το επερχόμενο VW ID.3, είναι  κάποια από τα κερδισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
Όμως το νέο γερμανικό πακέτο δεν σταματά εκεί. Στην ανακοίνωση της Καγκελαρίου έγινε γνωστή η μείωση του ΦΠΑ στα αυτοκίνητα από το 19% στο 16%, όπως και τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα με εκπομπές CO2 υψηλότερες από 95 γρμ./χλμ. Τέλος, απαιτείται από τα βενζινάδικα να εγκαταστήσουν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα.

Mercedes
skoda